19 mars 2024

Min dagliga hudvårdsrutin

Min hud är ganska så knepig. Eftersom jag har en benägenhet för allergi/eksem/psoriasis, dvs det ligger hela tiden på lur ;), så är det ibland extra jobbigt att hitta rätt produkter. Huden i sig med undantag för ovanstående är känslig och av den reaktiva sorten, ytliga blodkärl, Rosacea (lättare form dock) och även torra ’fläckar’ som gärna vill vara med i spelet. Naturligtvis spelar årstiden och vädret en stor roll på hur huden mår och naturligtvis även de hormonella. Just nu ser min dagliga hudvårdsrutin ut så här.

Morgon: ansiktsvatten, olja, fuktkräm & ögonkräm

Kväll: rengöring, ansiktsvatten, olja, fuktkräm alt balm och ögonkräm

Jag undviker att tvätta mig på morgonen och istället använder jag mig av ansiktsvatten som jag sprayar i ansiktet. Det blir en fräsch wake-up och fuktboost. 1 – 2 droppar olja som varsamt appliceras över ansikte och hals i lymfans riktning 😉 Området runt ögon använder jag en ögonkräm som appliceras tunt och duttas på. Därefter en fuktighetsbevarande ansiktskräm.

Till kvällen blir det en mer grundlig rengöring. Om jag har använt mascara och övrig ögonmejk använder jag helst en speciell ögonmakeup remover att ta bort det med. Ett viktigt tillbehör och som jag inte skulle kunna (vilja) vara utan är de helt fantastiska ekorondellerna som ersätter bomull på ett fantastiskt sätt och även fungerar som tvättlapp/handduk. Jag använder alltid ekorondell vid avlägsnandet av ögonmejk. Några droppar av rengöring på en torr ekorondell som sedan varsamt duttas på ögonlock och ögonfransar och sedan torkas bort. Vatten behövs inte om man absolut inte önskar så.

Resten av ansiktet får sig sedan en liten dusch med ansiktsvatten innan jag tar lite rengöringsmjölk/creme på fingrarna och försiktigt masserar in i ansiktet. Vilket jag sedan torkar av med en lätt fuktat ekorondell, och upprepar ett par gånger. Dags för lite ansiktsvatten igen, återigen sprayar jag det över ansiktet. 1 – 2 droppar olja masseras lätt in. Till ögonpartiet använder jag ögonkräm som på morgonen. Till natten använder jag en fuktighetsbevarande nattkräm och vid behov ett face balm.

Peeling och ansiktsmask är något som jag är väldigt försiktig med, kanske lite väl försiktig 😉 men känner att jag vill inte experimentera för mycket. Ansiktsmask har jag inte lagt på evigheter. Peeling gör jag högst en gång per månad oftast mer sällan. Då när ett extra behov eventuellt föreligger.

Dessa produkter ingår i min dagliga hudvårdsrutin just nu.

Rengöring: till ögonmakeup använder jag MÅ Eye Makeup Remover, till ansiktet varierar jag mellan MÅ Olive Cleansing Creme och Marilou BIO Makeupremover milk. Båda tar även bort ögonmejken milt och effektiv. Det är bara jag som gärna väljer en separat rengöring för ögonmejken.
Ansiktsvatten: Flower Freshener från MÅ
Oljor: varierar mellan jojoba och mandel, dock alltid kallpressad.
Dagkräm: Marilou BIO Dagkräm
Nattkräm: Marilou BIO Nattkräm vid behov MÅ Face Balm (neroli/supplement)
Ögonkräm: 100% Pure – Organic coffee bean caffeine eye cream
(Peeling: MÅ Papaya Peeling)

Share some blog love

En tanke på “Min dagliga hudvårdsrutin

  1. Vilken utförlig beskrivning! Jag är alltid nyfiken på hur andra tar hand om sin hy varje dag och blir inspirerad. Och jag har också samma rondeller som du 🙂 Och blev nyfiken på balm från Maria Åkerberg samt måste testa jojobaoljan. Och…ser du, som du har inspirerat mig 🙂 Tackar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.