Ni glömmer väl inte solskydd!

Solkräm, solhatt, keps, t-shirt, paraply, för att nämna några bra solskydd. Dricka vatten är också jätteviktigt!!!!!!  Naturlligtvis tål vi alla solen och värmen olika.  Men att skydda sig mot solens skadliga strålar är lika viktigt oavsett. Tänk på att solkräm ska appliceras i rikliga mängder och inte bara ett tunt lager. Även upprepas med jämna mellanrum.  Återfukta sedan huden efter sol och bad med någon skön lotion eller gel.

Viktigt också att tänka på att fylla på med vätska = vatten regelbundet. Att äta är också viktigt även om hungern oftast avtar eller helt försvinner i värmen. Försök då att äta ofta men mindre. Tips är frukt och grönsaker, gärna de som innehåller mycket vatten =) Vissa kan tycka att glass inte är så nyttigt men i värmen tycker jag man kan få göra undantag. Fruktsallad är däremot både gott, läskande och nyttigt =)

fruktsallad

berries_fruit

Svalkande och uppfriskande grön smoothie med citron, gurka, mynta och ingefära plus vatten och isbitar =) Receptet hittar du HÄR

lemon_smoothie

För egen del har jag märkt att i år är det ett sådant år när jag inte är bästa vän med varken solen eller värmen 😉 Så jag håller mig mest i skuggan och på svalare platser.  

Ha en fortsatt skön sommar!

 jeanette

Share some blog love
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.