28 mars 2024

Pressfrukost Barbaryfig Oil

Pressfrukost Barbary Fig Oil
Pressfrukost Barbaryfig Oil

Pressfrukost Barbary Fig Oil

I tisdags bjöd Loelle Organic Beauty och Sara Nomberg (bl a ekologisk hudterapeut, näringsfysiolog och huvudlärare ekologisk hudvård på Axelssons samt grundare av Organics by Sara ) till en föreläsningsfrukost (raw food) för att berätta mer om sin nya ekolyxiga Babaryfigserien.
Pressfrukost Barbary Fig Oil

Loelle känner säkert många igen sedan tidigare. Mest känd för sin fina arganolja och rosenvatten. Men har även massor av fina oljor från bl a Marocko, där de köper sina råvaror från kvinnokooperativ utan mellanhänder. Sara Nomberg som är grundare för den fantastiska märket Organics by Sara där allt handlar om ekologiska oljor. Tillsammans har de nu skapat en ny serie produkter med den exklusiva kaktusfröoljan.

Pressfrukost Barbary Fig Oil

Råvaran (Loelles) Barbaryfig växer vilt i Marockos öknen. Barbaryfig är fikonkaktus, den frukt som blommar på själva kaktusträdensblad. Det är fikonfruktens frön, små hårda kärnor som sedan kallpressas. Det går åt ca 1 ton för att få fram 1 liter kallpressad olja. Vilket i sin tur förklarar att den är väldigt exklusiv samt har ett högt pris.

Loelle arbetar med kvinnokooperativ som gynnar kvinnorna på plats. Vilket lyfter och stöder kvinnorna i samhället. Exklusiv producering, minskar även ökenspridningen. Inga mellanhänder. Loelle sköter själv inköpet av råvaror som de sedan transporteras till Sverige.

Pressfrukost Barbary Fig Oil

Barbaryfig Oil (kaktusfikonolja) är mycket rik på linolsyra (omega-6) som har antiinflammatoriskeffekt, polyfenoler som är kraftig anti-oxidant, E-vitamin (anti-oxidant) samt essentiella fettsyror. Kaktusfikonoljan ska passa alla hudtyper. Absorberas snabbt, tynger inte ner, balanserar fettproduktionen, bidrar med massor av fukt och är antiinflammatorisk. Kan även användas runt ögonen, på acne och eksem. Hjälper till att minska mörka ringar under ögonen samt motverka fina linjer. Kan användas att punktbehandla där det behövs extra fukt. Barbaryfigolja ger samma känsla som silikon utan behöva belasta miljön.

Barbaryfig serien består av tre produkter

Pressfrukost Barbary Fig Oil

Face Serum som innehåller 100% barbaryfig oil. En torr och tunn olja med maximal effekt. Det gröna hud elixiret!
Face Oil innehåller arganolja (Marockos guld), och kaktusfröolja.
Hair Oil innehåller argan-, tistel-, broccolifrö-, svartkumminolja och kaktusfröolja,. Håroljan är den enda av dessa 3 som är doftsatt med en behaglig mild doft. Perfekt alternativ till silkondroppar.

Lanseringsdatum är den 9 februari 2017. Produkterna kommer att finnas hos Loelle, Organics by Sara samt hos väl utvalda återförsäljare.

Pris och mängd
Face Serum 16 ml ca pris 599 kr
Face Oil 30 ml ca pris 499 kr
Hair Oil 40 ml 399 kr.

Moder Jords Gröna Hud Elixir

Pressfrukost Barbary Fig Oil

Share some blog love

2 tankar på “Pressfrukost Barbaryfig Oil

  1. Vackra flaskor som matchar den dyrbara oljan!
    För något år sen då så var oljan riktigt hajpad av märket La Bella Figura. Lyckades testa en billigare varant och tyckte ganska mycket om den 🙂 Man blir ju sugen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.