19 mars 2024

Svalka och ge huden fukt

Svalka och ge huden fukt

 

Svalka och ge huden fukt

Sommaren är här! Vilket är uppskattat för de flesta. Sol och bad. Solskydd som appliceras upprepade gånger. Värme! Varma bussar, varm tunnelbana och spårvagn, naturligtvis även bilar. De flesta bilar kanske har luftkonditionering nu för tiden, vilket svalkar men även torkar ut huden.

Då kan det kännas skönt att svalka och ge huden fukt med en ansikts-/kroppsmist. Jag upplever själv att solskydd ofta torkar ut min hud extra mycket och den blir lätt fnasig. Naturligtvis även om man sitter mycket vid datorn och jobbar. Huden skriker efter F U K T!

Här är några tips på de ansiktsvatten/mist som jag använder både till ansiktet och kroppen. Många finns att köpa i mindre förpackning (rese/prova på) men det funkar också att själv fylla på små flaskor så det är lätta att ha med i väskan. Jag brukar köpa mina tomma flaskor från MUJIs sortiment. De har många olika varianter att välja på och både bra priser och kvalité.

Svalka och ge huden fukt

Loelle Rose Water – en av mina stora favoriter! Innehåller endast rosvatten från Marocko! Underbar svalka och  doft.

Maria Åkerberg Neroli Freshener – här har vi ytterligare en stor favorit! Neroli, älskar doften av neroli! Svalkande och lugnande även för sinnet!

Naturativ 360° Toner for face, neck and cleavage – Naturativ allra senaste ansiktsserie 360° AOX innehåller bl a lakrits och kamomill. Neutral doft. Ger en lugnande och fuktgivande effekt.

Rosenserien Rose Water – Rosenseriens rosvatten innehåller bl a kinesiskt grönt te, rosvatten, rosolja, glycerin, squalene och vegetabilisk mjukgörare. Vilket gör att det här ansiktsvattnet känns mycket mjukt på huden.. Lite “parfymaktig” doft men väldigt mjuk och mild med inslag av rosor.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.