19 april 2024

Mascara Mademoiselle Sensitive

mascara mademoiselle sensitive
Mascara Mademoiselle Sensitive

Det tyska märket Sante Naturkosmetik får nog räknas till kategorin budget. Priserna varierar men många av deras produkter håller sig inom en mycket rimlig lägre prisnivå. En av nyheterna hos Santé är Mademoiselle Sensitive Mascara Black.

En parfymfri mascara som ska passa känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Mascaran ska ge volym och samtidigt vårda fransarna med sitt innehåll av bl a mandelolja och ricinolja. Mascaraborsten består av vegan fibrer och är medelstor.

mascara mademoiselle sensitive

Förpackningen har en blekrosa färg och locket helsvart. Gulligt utseende som kändes lockande. Ord som ‘Sensitive’ och ‘Parfume free’ är också något som tilltalar mig när jag kollar på produkter. Dock aldrig någon garanti att produkten passar just mig men ett utgångsläge.

Alcohol denat

Jag har blivit väldigt (extremt) känslig av doften av alkohol i produkter speciellt efter jag drabbades av långvarig lunginflammation förra året. Det irriterar mina andningsvägar direkt och jag börjar hosta, ibland även svårt att andas och måste ut på balkongen eller liknande för att få luft. Naturligtvis är det beroende på hur framträdande doften är. Vilket det är svårt att avgöra innan man har produkten i handen och kan lukta på den.

Mitt utlåtande

Det första jag gör är faktiskt att lukta på en produkt när jag öppnar den, det är jag nog inte ensam om, eller? När jag öppnade mascaran är det första jag möts av en ganska stark doft av alkohol. Nu behöver jag ju inte hålla mascaran nära näsan eftersom det är ögonfransarna som den ska appliceras på . Mascaraborsten är rundformad och konsistens på mascaran är rätt så torr.

mascara mademoiselle sensitive

Det syns nästan inte att det är någon mascara på själva borsten. Fördelen är att den kladdar inte men det ger inte heller någon direkt effekt. Ögonfransarna får färg, men det krävs ett par lager först. Någon volym lyckas jag inte få till.

mascara mademoiselle sensitive

Positivt är att fransarna håller sig mjuka, irriterar inte ögonen och är lätt att tvätta bort. Jag skulle vilja säga att det här är en bra vardagsmascara om man bara vill markera fransarna lite. Om man har korta ögonfransar tror jag att den här mascaran gör sig bättre än om man har lite längre.

Mademoiselle Sensitive Mascara Black 8 ml ca pris 64kr

Ingredienser/INCI: Aqua (Water), Alcohol denat.*, Sorbitol, Stearic Acid, Silica, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Polylactic Acid, Galactoarabinan, Rhus Verniciflua Peel Wax, Arginine, Bambusa Vulgaris Leaf Extract, Potassium Cetyl Phosphate, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glycerin, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Hydrogenated Palm Glycerides, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Benzyl Salicylate**, Citronellol**, Citral**, CI 77499 (Iron Oxides) *from controlled organic cultivation **natural essential oils

Certifiering: NATRUE – natural cosmetics, Vegan

Jag beställde min mascara från ecco-verde men märket Sante Naturkosmetik  finns även i svenska webbutiker. Störst sortiment kan nog ses hos Naturkosmos, men även SoftSkin och Jordklok har Santes produkter.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.