24 april 2024

Muskelsalvor och känslig hud

muskelsalvor och känslig hud
Muskelsalvor och känslig hud

Det är inte lätt att hitta rätt bland de olika muskelsalvor och liniment som finns på marknaden speciellt inte när man dessutom har väldigt känslig hud. Många produkter är mycket effektiva och mycket potenta lite för potenta för den känsliga huden. Jag väljer gärna produkter som är mer naturliga än de ‘läkemedel’s gel/salvor som går att köpa på apoteket. Med det menar jag inte att det är fel att välja sådana. Det sägs ju att smörja in lokalt ska vara mer skonsamt mot magen men i mitt fall upplever jag liknande besvär som om jag tagit en typ ibuprofen tablett. Muskel och ledsmärtor räcker gott och väl utan att behöva addera ytterligare med magsmärtor.

Naturliga muskelsalvor

Även nu om detta är naturliga ingredienser kan de vara nog så starka på huden i alla fall. Så det gäller att även bland dem sålla ut vilka som ger lindring utan att skada huden. Jag har skrivit lite om några olika typer av salvor/liniment/oljor jag använt mig av tidigare HÄR.

designed by Freepik from www.flaticon.com

Många gånger är det ju också lite beroende av vart på kroppen som ska smörjas. Nacke, axlar, armar och händer är, på mig i alla fall mer känsliga än benen och ryggen. Doften spelar också roll naturligtvis! Det är ju väldigt individuellt naturligtvis.

Fasiken att det ska vara så många saker att behöva tänka på när man ska köpa en salva för att lindra muskel/ledvärk, stela leder och muskelspänningar!

Muskel Liniment från Lappland

Från lappländska Care of Gerd kommer detta Muscle Liniment med bas av jojobaolja, bivax och rapsolja. De verksamma eteriska oljorna är bl a japanmynta, vintergröna, kajaputa och eucalyptus.

Doften är rätt så dämpad trots dessa eteriska oljor som är ganska så intensiva. Muskel linimentet kommer i en plasttub (sockerrör) med snäpplock. Konsistensen är krämig men smälter till olja vid applicering. Viktigt dock att skaka lite på tuben innan man trycker ut en klick annars blir det första som kommer ur tuben lite rinnigt.

Det här linimentet är skönt att massera in på smärtande och stela partier. Det ger värme och blodflödet stimuleras som i sin tur ger en behaglig känsla, stelhet minskar och viss smärtlindring upplevs. Jag är generös med mängd och massage när det kommer till ländryggen och ner mot ischias nerv och ben, eftersom min hud är lite tåligare där. När det kommer till nacken och skuldrorna/axlar samt armar och händer är jag mer sparsam med mängd och mjukare rörelser vid insmörjning.


Care of Gerd Muscle Liniment

Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja), Cera Alba (Bivax), Brassica Napus Seed Oil (Rapsolja), Menthol, Mentha Piperita Oil (Japanmynta), Gaultheria Procumbens Leaf Oil (Vintergröna), Melaleuca Leucadendron Cajuputi Leaf Oil (Kajaputaolja), Eucalyptus Globulus Leaf oil (Eucalyptusolja), Lavandula Angustifolia Oil (Lavendel), Rosmarinus Officinalis Extract (Rosmarinantioxidant), Citral*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, (*natural essential oil ingredient).

designed by Freepik from www.flaticon.comca 175 kr

designed by Freepik from www.flaticon.com75 ml

designed by Freepik from www.flaticon.comnaturligtsnygg.se   skrogsrospa.se
paradisets butiker mfl

designed by Freepik from www.flaticon.com

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.