28 mars 2024

Unscented Organic Sugar Soap

Unscented Organic Sugar Soap

Jag var jag nyfiken på Unscented Organic Sugar Soap i pumpflaska men den fanns inte i lager i minsta förp 355 ml. Så jag kollade på Unscented Shaving Soap innehåll (inci-nörd) och insåg att den hade var exakt samma innehåll enligt exakt samma rangordning (INCI) som på Baby Unscented Organic Sugar Soap. Skillnaden är att den ena är tub och den andra pump, pris, mängd samt namn. Så då fick det bli en tub med shaving soap.

Konsistens

Jag hade nog förväntat mig en mer trögflytande formula. Konsistensen är ganska så rinnig dock lite seg och klibbig (rörsocker).

Unscented Organic Sugar Soap

Här gäller det att inte öppna locket när man håller tuben neråt för då bara rinner det hejdlöst. Tvålen är sirapsfärgad (brun) och innehåller förutom rörsocker bl a vindruvsjuice, kokos och olivolja, shikakai pulver och hampolja. Shikakai innehåller saponiner (tvålämnen) som ska rengöra effektivt men skonsamt utan påverka hudens naturliga fett. Shikakai är torkade och malda frukter och bark från det asiatiska trädet – Acacia Concinna.

Pump bättre än tub

Unscented Shaving Soap kommer i tub med snäpplock. Eftersom konsistensen är ganska rinnig passar denna typ av flytande tvål bättre i pumpflaska.  Doften är rätt så neutral med inslag av honung och sirap fast utan sötma. Jag har använt den här flytande tvålen till kroppen och händerna. För bästa effekt appliceras den på fuktig/blöt hud.

Unscented Organic Sugar Soap

Den ändrar färg till en vit krämig konsistens som sedan tillsammans med vatten skapar ett lödder. Tvålen känns mjuk mot huden och är lätt att skölja av. Lämnar en lätt mjuk känsla på huden efter tvätt. Jag testade även att tvätta håret med den och den fungerar också rätt så bra. Upplevde den inte speciellt återfuktande för hårbotten dock. Så kanske passar den bättre för en normal till lite fetare hårbotten.

Unscented Organic Sugar Soap

Fördelen med Organic Unscented Sugar Soap är att den är en multi-tvål, som kan användas till hela kroppen inklusive ansikte och hår.

Olika namn men samma innehåll

4-in1 Baby Organic Unscented Sugar Soap och Organic Shaving Soap är innehållsmässigt exakt likadant. Det är som sagt bara namnen och utseende som skiljer dem åt. Fattar inte riktigt vitsen med det, förutom att luras lite med konsumenten.

Dr Bronner’s Unscented Organic Shaving Soap  –  ca pris 119 kr /207 ml

Unscented Organic Sugar Soap

Ingredienser/INCI: Sucrose*^, White grape juice*, Coconut oil*^, Palm kernel oil*^, Potassium hydroxide, Olive oil*^, Shikakai powder*, Hemp oil*, Jojoba oil*, Citric acid, Tocopherol. * = ekologisk, ^ = rättvisemärkt.

Certfiering: Fair for Life, Leaping Bunny, USDA Organic, Vegan

designed by Freepik from www.flaticon.comJeanette

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.