16 april 2024

Colour Corrective Primer Mint

Colour Corrective Primer Mint

Colour Corrective Primer Mint

Den här primern kommer från Zuii Organic som är ett ekologisk makeup märke med rötter i Australien. Basingrediens i Zuiis produkter är ros. Zuii Organic har flera olika nyanser av colour corrective(CC) primers med olika syften att följa ( dölja 😉 ) Colour corrective primer har till uppgift att neutralisera (dölja och dämpa) röda, blåa, mörka och ojämna hudtoner. Den jag testat har en grön nyans och heter mint corrective och ska hjälpa till att dämpa och kamouflera röda partier. Primern används som ett underlag till foundation.

Användning och konsistens

Corrective Primer kommer i en glasflaska med airless pump. Jag tycker att den doserar lagom vid ett lätt tryck och då primern har en krämig formula finns ingen risk att innehållet rinner ut. Doft med inslag av rosor. Beroende på hudtyp så kan primern appliceras direkt på en rengjord hud men kan med fördel även appliceras efter dagkräm. Jag måste ha en dagkräm under. Den är mjuk att applicera på huden. Lämnar ingen klibbig känsla. Dämpar hudtonen genom att det skapas som ett tunt grönt filter.

Prinsessan Fiona (Shrek) är underbart vacker grön men ….

Det är svårt med grön concealer. Jag har testat olika gröna concealers i mineralpuder form, pennor, stick, kräm och flytande. Personligen har jag haft svårt att få till det bra utan att det lyser igenom och fastnar i ansiktshåret. En del har även varit uttorkande. Nu tror jag att jag lyckats med Zuiis CC Mint. Med den här flytande CC Mint är det lätt att applicera tunt för att sedan eventuellt lägga på lite till. Det gör väldigt stor skillnad. Suverän att blanda ut med foundation om man vill ha en liten lättare makeup, eller ljusa upp, men ändå få bra täckning. Den torkar inte ut huden utan förser huden med fukt.

Zuii Organic Makeup finns till största del att hitta i webbutiker men är du i Stockholm så kan du ta en tur till Happy Green Store på Sveavägen, där köpte jag min flaska =)

Zuii Organic Colour Corrective Primer Mint 30 ml ca pris 320 kr

Ingredients/INCI: Prunusamygdalus dulcis oil*, Rosa damascena flower waters*, Calendula officinalis flower oil*, Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice*, Citrus aurantium dulcis (orange) peel oil*, Rosa damascena flower oil*, Cymbopogon martini oil*, Pelargonium graveolens flower oil*, Daucus carota (carrot) sativa seed oil*, Chamomilla recutita flower extract*, Equisetum arvense extract*, Urtica dioica (nettle) leaf extract*, Olive oil decyl esters (and) squalene, P-anisic acid, Glyceryl caprylate, Glyceryl stearate, Cetearyl alcohol, Tocopherol, Ascorbyl palmitate ‘* Certified organic ingredients – Vegan may contain (+/-) CI 77007 CI 77491 CI 77492 CI 77499 CI 77891 CI 77288

Icons by Icons8.comJeanette


# inlägget innehåller ej affiliate-länkar ~ mina åsikter är helt oberoende av tredje part #

Share some blog love

2 tankar på “Colour Corrective Primer Mint

  1. Hej! Har varit sugen på att köpa hem den gröna men har avböjt då jag tycker att de flesta jag provat har blivit fult. Men då kanske jag skulle våga mig på att testa den efter att ha läst din recension.
    Kramar från ett soligt och äntligen snöfritt Mora. /Mona

    1. Härligt att snön äntligen är borta hos er!
      Ja, jag tycker att den här produkten var lättare att jobba med. Till en början använde jag för mycket men sen testade jag mig fram och då funkade det riktigt bra. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.