28 mars 2024

Bloggens framtid

bloggens framtid

Bloggens framtid

Inför bloggens årsdag i augusti planeras lite förändringar. Tänk att de gått nio år sedan jag startade min gröna skönhetsblogg. Ett ämne som fångade mitt intresse då och som fortfarande består. Jag kommer fortsätta blogga om gröna skönhets val eftersom jag tycker det är roligt att skriva och dela med mig mina upplevelser och åsikter till andra som är intresserade av hudvård och makeup, utan pekpinnar och skrämseltaktik.

Bloggens namn

Det är något jag funderat över under ganska många år. När man börjar med något helt nytt är det svårt att komma på ett namn som är beskrivande för vad bloggen handlar om. Då (2009) tyckte jag att Go Green Makeup var ett passande namn. Nu efter snart 10 års bloggande tycker jag inte att namnet är tillräckligt beskrivande av bloggens innehåll. Det första intrycket många får är att bloggen handlar om makeup. Det är ju lite missvisande då hudvård är det jag först och främst skriver om. Makeup finns också med naturligtvis.

bloggens framtid

Så jag har kommit fram till att det skulle kännas bättre för mig om bloggen hade ett namn som är mer inriktat på allt som rör mina gröna skönhets val. Egentligen typ små irritationsmoment som man stör sig på men känns så mycket bättre om man rättar till  😉

Det nya namnet förändringar

Jag har kommit fram till ett namn som jag fastnat för och kan förstås inte förstå varför jag inte valde det från allra första början 🙄 . Å andra sidan hade jag nog aldrig räknat med att bloggen skulle växa och att mitt intresse skulle kvarstå 10 år efter start! Men det verkar vara något som jag kommer att fortsätta med ett bra tag framöver.

Till hösten kommer nya utmaningar att träda i kraft och i samband med det kommer bloggen byta namn.  Det ska bli spännande och kul. Att utvecklas och anta nya utmaningar ger en viss styrka i livets ibland väldigt hårda skola.

När det börjar närma sig kommer jag att berätta mer om vad som kommer att ske. Tills vidare kör jag på som tidigare. Vilket jag i och för sig kommer att gör sen också bara lite annorlunda 😉

en liten hint om det nya namnet

bloggens framtid

Bloggen har blivit en av mitt liv

Låter kanske lite väl seriöst men den spelar en stor roll för den social delen i livet. Skrivandet, kontaktnätet, läsare, följare, vänner, blogg kollegor och de personer jag kommit och kommer i kontakt med genom bloggen. Livet är ju som en berg-och-dalbana. Det går snabbt att åka ner men det tar längre tid att komma upp, ibland t o m många stopp på vägen upp igen. Vissa dagar kan kännas väldigt gråa. Då kan t ex små meddelande från personer som jag lärt känna genom bloggen göra en stor skillnad. Inga märkvärdiga eller stora saker. Små fraser som “Ses vi idag vännen?” eller “Joina oss?” kan ge det djupa sinnet styrka med en öppning till ljuset.

Icons by Icons8.comJeanette

Share some blog love

4 tankar på “Bloggens framtid

  1. Låter som ett naturligt steg i livet tycker jag. Man blir klokare med åren och gör små förändringar, men bloggen är faktiskt en del av ens liv som du skriver.

    Ser fram emot att följa dig och se vad du hittar på till hösten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.