19 april 2024

Eye Makeup Remover

eye makeup remover

Eye makeup remover

Även om många ansiktsrengöringar ska vara tillräckligt milda att också ta bort ögonmakeup, så väljer jag gärna att ha en separat rengöring till ögonen. Nu är det inte helt säkert kort bara för att de är avsedda för just ögonen att det inte kan ge irritationer. Den jag brukar använda har krämig lotion konsistens och den är en favorit.  Har varit nyfiken på den här från Neal’s Yard Remedies under lång tid. Den verkar vara mycket populär då den ofta ( periodvis) har varit slut på lager.

Eye Makeup Remover från brittiska  Neal’s Yard Remedies

Flaskan är blå (NYR klassiska) och av plast med snäpplock. Den här rengöringen ska även klarar av att avlägsna vattenfast makeup. Ska vara vårdande, återfuktande för fransarna och ge skydd åt området runt ögonen. Konsistensen är som ett ansiktsvatten (micellärvatten). Den innehåller bl a rosenvatten, aloe vera och vitt te. Innehåller inte olja. Doften är mild med inslag av rosor och vitt te.

Så här tycker jag

Doften är helt ok och inte för påtaglig. Snäpplocket har en bra storlek på öppningen så det inte kommer för mycket vid applicering. Jag använder bomullsrondell och droppar några droppar remover på. Lägger sedan rondellen mot ögat och pressar lite lätt en kort stund. Torka sedan av med svepande rörelse över ögat. Har jag använt väldigt mycket eller väldigt pigmentrik makeup kan jag behöva upprepa. Men den här eye makeup remover är effektiv och tar bort makeup i ett nafs. Irriterar eller svider inte.  Då konsistens påminner om ett micellär vatten eller ansiktsvatten händer det att jag emellanåt även använder den till att dutta i ansiktet efter rengöring.

Neal’s Yard Remedies Organic Eye Make-Up Remover – 100ml 169 kr

Ingredients/INCI: Rosa damascena (Rose) flower water*, Aqua (Water), Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf juice powder*, Camellia sinensis (White tea) leaf extract, Palmitoyl tripeptide-5, Sucrose laurate, Levulinic acid, Sodium levulinate, Glycerin, Coco-glucoside, Sodium dehydroacetate, Potassium sorbate. *Organically produced ingredient. Made with 96% organic ingredients. This is a vegan product – Ekologiskt certifierad av Soil Association. Dermatologiskt och ‘Opthamologically’ testad.


Spread The Love Of Green Beauty Choices  Jeanette

Inlägget innehåller inte annonslänkar


Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.