25 april 2024

Beige vs Warm foundation nyans

Beige vs Warm foundation nyans

Jag har haft Maria Åkerbergs flytande foundation i nyansen Beige under en längre tid. Beige passar mig jättebra och vill jag vid något tillfälle ha en mindre intensitet så fungerar det perfekt att blanda ut med lite av fuktighetskrämen. Men ibland känner man att kanske dags att testa en ny nyans och på den vägen blev det. Jag köpte den flytande foundation i nyansen Warm.

Hudnyans och foundation täckning

Min hudnyans ligger någonstans vid  neutral medium – medium beige.

Beige vs Warm foundation nyans

Warm – För en medium/ljus hudton och varm underton(oliv), full teckning
Beige – för en medium/ljus hudton med neutral underton, medium täckning

Så här blev resultatet

På bilden nedan har jag använt RT buffing brush.  Halva ansiktet har jag applicera Warm andra halvan Beige. Vid första intryck kan tyckas att pigmenten i foundation ser väldigt intensivt ut. Bäst är att låta foundation få smälta ihop med den egna hudnyans en stund för att se det faktiska resultatet.

Beige vs Warm foundation nyans

De två olika nyanser ger inte extremt markant skillnad när de väl anpassat sig på huden. Jag upplever dock att Warm ger min hudton ett lite ljusare (kallare) och blekare intryck. Beige däremot ger lite mer värme. Både nyanserna passar mig. Det är ju lite individuellt om man vill ha en kallare eller varmare nyans.

Appliceringsredskap

Real Technique Buffing Brush – med den här borsten kan man få en mer kompakt täckning. Naturligtvis kan man själv justera hur kompakt genom att ta mindre eller med mängd av foundation vid applicering. Till fest eller fotografering väljer jag denna typen av redskap.

Beige vs Warm foundation nyans

Maria Åkerberg Blender Sponge – med den här fina äggformade gröning, lätt fuktad, får man ett lite mjukare resultat men fortfarande bra täckning. Till vardags använder jag gärna den. På bilden nedan har jag blandat foundation Beige med min dagkräm och applicerat med fuktad blender sponge.

Beige vs Warm foundation nyans

Mitt omdöme

Warm: Den var mycket ljusare än jag trodde. Jag upplevde att den hade en helt annat konsistens än Beige, den kändes torrare på huden. Den gav ett lite mattare resultat. Jag upplevde även att den inte var lika täckande som Beige. Vilket borde vara tvärtom eftersom Warm tillhör foundation gruppen heltäckande och Beige medium täckande.

Beige: Den ser vid första anblicken lite mörk ut på huden men när den får smälta in med den egna hudtonen så upplever jag att det är en nyans jag trivs med. Jag tycker även att Beige ger huden ett litet extra lyster vilket jag gillar.

Spread The Love Of Green Beauty Choices  ♥ Jeanette

Tips på tidigare inlägg om Maria Åkerbergs flytande foundation

Foundation till höst och vinter

Blåmärken är inget kul

En liten sommar mejk =)

 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.