19 april 2024

Skydda huden lite extra vintertid

Skydda huden lite extra vintertid

Denna vinter inleder jag med dessa två produkter. Blueberry Balm och 24/7 Skin Balm, båda från Care of Gerd. Balm kan naturligtvis användas året om vid behov. Mycket skönt och välgörande vid eksem eller hudsprickor t ex torra händer-fötter och armbågar.

UNDVIKA ANSIKTSVÅRD MED VATTEN VID MINUSGRADER

Vintertid vill jag inte vara utan en balm i min ansiktsvård. Sedan ca 1 månad tillbaka har jag smörjt in ansiktet med ett tunt skikt Blueberry Balm över ansiktskrämen innan jag applicerade flytande foundation.  

När gradantalet sjunker under nollan är jag väldigt noga med att alltid använda balm i ansiktet. Om det blir -5 eller kallare då är det bara olja och balm som gäller på morgonen. Jag undviker hudvård som innehåller vatten när det blir riktigt kallt. Blueberry Balm och Skin 24/7 Balm kan används på hela kroppen och ansiktet.

BLUEBERRY BALM OCH 24/7 SKIN BALM

Blueberry Balm innehåller bl a solrosolja, blåbärsfröolja, jojoba, bivax, vanilj, mandarin och tea tree. Den har en mycket mild doft med inslag av vanilj.

Skydda huden lite extra vintertid

24/7 Skin Balm innehåller bl a jojobaolja, solrosolja, bivax, rapsolja, avokado och sheasmör. Den är helt parfymfri. Balmen har en mycket diskret doft och den kommer från själva bivaxet.

Skydda huden lite extra vintertid

Jag upplever Blueberry Balm som lite ‘lättare’ än 24/7 Skin Balm. Båda ger mycket näring och skydd. Både har en riktigt fyllig och mjukgörande känsla och effekt. 24/7 Skin Balm passar som bästa val (tycker jag) att smörja in ansiktet med om man ska vara ute i kyla under längre tid. T ex vid härliga vinterpromenader.

DET BÄSTA MED BALM

Det bästa med balm är att man kan applicera tunt lager för en lättare men rejält mjukgörande effekt men även applicera och massera in ett tjockare lager vid t ex extremt torra händer och fötter. Gärna till natten och gärna se till att kapsla in med ett par sockor eller bomullsvantar. 

De här två balmen från Care of Gerd är mycket dryga och har ett bra pris. Jag köpte mina hos Naturlig Snyggs webshop

Spread The Love Of Green Beauty Choices  ♥ Jeanette



inlägget innehåller inte annonslänkar


 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.