19 april 2024

Testandet och juryarbetet fortsätter

Testandet och juryarbetet fortsätter

Snart bara 1 ½ månad kvar av testandet i juryarbetet med att bedöma de produkter som tävlar i Organic Beauty Awards 2019.  När jag satt med i Daisy Beauty Awards jury 2015 och 2016 i kategorin ”Årets bästa ekologiska produkt”, hade ju redan alla de anmälda produkterna gåtts igenom av ledningen och de 5 som gick till final var dem jag skulle vara med att betygsätta.

Här är det lite annorlunda. Alla jurymedlemmar startar från scratch så att säga med alla de produkter som är med och tävlar. Därefter sammanställs juryns bedömningsunderlag av juryledningen och beslut om vilka 4 produkter som går vidare till final tas. Utifrån det utses vinnaren i samråd med juryn. Här kan ni förresten läsa mer om vilka förutom mig själv, som sitter med i de olika jurygrupperna i Organic Beauty Awards ”Säg hej till juryn i Organic Beauty Awards 2019.”

Ansiktsserum, deodorant, fotkräm och läppstift

Ja, det är mina kategorier att testa och bedöma. Totalt 53 produkter som ska ha testats och utvärderats senast den 1 mars! Nu har jag redan testat i en månad och som sagt är det bara 1½ månad kvar till deadline! Det har gått förvånansvärt bra hitintills. Lättaste kategorin är ju läppstift och dessutom bara 6 st. Fötterna har väl aldrig blivit så väl insmorda som under den här perioden! Deodoranter är ju alltid svårt eftersom det dessutom är väldigt individuellt. Ansiktsserum, det är nog det svåraste. Det är ju oftast en sådan produkt som tar en längre tid för att ge ett mer varaktigt resultat. Konstigt nog, jag är faktiskt överraskad själv över att det flutit på väldigt bra och jag har får bra uppfattning om det jag behöver för att bedöma trots att tiden är relativt kort.

Just nu

testas dessa 4 produkter =) 

Jag ser fram mot

När testperioden är över och de fyra finalisterna i varje kategori har valts, ska det bli så spännande att se hur olika eller lika vi har upplevt de olika produkterna. Gäller givetvis de andra jurymedlemmarna i just min grupp. Men än är det lite tid kvar att fortsätta och eventuellt gå tillbaka till en del produkter.



Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.