26 april 2024

Solskydd att börja med

Solskydd att börja med

Då jag i vintras kastade alla mina solskydd från sommarsäsongen var det helt tomt hemma! Jag brukar faktiskt bara använda dem under en säsong och skaffa nya året därpå. Förra året köpte jag på mig ganska många olika. Vilket i och för sig var bra att ha olika att välja mellan men samtidigt använde jag aldrig upp någon helt. Ska vara smartare i år har jag tänkt.

Solskydd

Jag inleder med en solskyddsprodukt som jag tror att ganska ny SUN 20. Weightless Sun Milk SPF 20 – Body, Hands and Face. Den kommer från det Lettiska märket Mádara Organic Skincare. Den innehåller bl a Aloe Vera, Zinc Oxide, solrosolja, bivax och hallonfröolja.Solskydd att börja med

Airless pump som doserar bra. Var lite svårt att få igång pumpen första gången bara 😉 Konsistensen är fyllig och rik, lätt att smörja in.

Solskydd att börja med

Går snabbt in i huden utan att lämna huden vit. Har en mild fräsch av bär, doften avtar fort.

Solskydd att börja med

Det ska bli spännande att testa det här solskyddet nu framöver. Jag har redan börjat med det och det verkar som huden tolererar ingredienserna utan att på visa några reaktioner. Fortsättning följer och jag hoppas den kommer att fortsätta att fungera bra.

Kosttillskott med betakaroten

Nu är ju inte kosttillskott i form av betakaroten något egentligt solskydd i ordets bemärkelse men det kan faktiskt hjälpa till att förbereda samt att ge huden en finare nyans i samband med att man vistas i solen. Det finns en hel del olika kosttillskott som innehåller betakaroten, en del med bara betakaroten och andra tillsammans med andra mineraler och vitaminer. 

Solskydd att börja med

Jag har använt betakarotentabletter vid olika tillfällen tidigare med bra resultat. Jag valde nu att köpa SOLA kapslar från Elixir Pharma. 1 kapsel innehåller 30 mg betakaroten samt, Vitamin C,L-Tyrosin, Vitamin B3, Vitamin E, Lycopen, Selen, Vitamin B6, Liponsyra Koppar och Biotin. Dosering 1 kapsel per dag.

 

Share some blog love

2 tankar på “Solskydd att börja med

  1. Hej! Hur kommer det sig att du köper nya varje år, håller de inte längre än så? Hur kändes krämen i ansiktet, skulle det passa någon med kombinerad hy?
    Undrar, Julia

    1. Hej Julia!
      Ekologiska och naturliga produkter har oftast en hållbarhet på 6 – 12 månader efter öppnandet. Många använder samma produkt två säsonger i rad så länge produkten luktar och känns ok.

      För min knepiga hud brukar sol + värme + solskydd vara väldigt triggande för reaktioner, så för att vara på den säkra sidan vill jag gärna se till att smörja in med en ny öppnad produkt inför ny säsong.

      Jag tror att Mádaras SUN 20 mycket väl kan passa även en kombi hud. Solmjölken är ju inte speciellt fet och jag tror nästan att den passar bättre till en kombinerad hud än till den torrare.

      Tack för att du följer min blogg och kommenterar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.