1 mars 2024

Rosenessens för känslig hy

”Rosenessens har en lindrande/lugnande inverkan på röd, irriterad och ömtålig/känslig hy. Stärker huden och gör den mer motståndskraftig. Lämplig vid problem ytliga blodkärl, couperoser.”

Låter perfekt för min hy. De flesta som testar produkter innehållande rosenessens upplever just den positiva effekten. För mig råder det lite delade meningar ; )

Jag håller ju på att testa mig igenom lite olika produkt märken i hopp om att komma fram till en serie som är lämpad för just min hud typ. Jag ställer kanske för höga krav. Men mitt önskemål är att hitta fram till en hudvårdsserie som inte ger det minsta obehag överhuvudtaget vid användning.

Nu har jag förmodligen en väldigt känslig och reaktiv hud typ och det gör ju inte saken lättare. Men genom att helt gå över till produkter utan kemiska tillsatser o dyl, att välja ekologiska produkter minskar i alla fall risken för irritationer pga sådant innehåll, vilket är en bit på vägen.

Att jag sedan kan reagera väldigt starkt med irritation om produkten innehåller för mycket av eteriska oljor är ett annat dilemma.

Men som sagt det blir att testa sig fram. Oftast bör man låta en testperiod vara på minst 3 veckor, för att kunna avgöra hur huden reagerar. Med undantag för de produkter man reagerar negativt på från början, då ska man naturligtvis inte fortsätta.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.