19 april 2024

Test av TiKei Mineral makeup = )

Här är de produkter & nyanser jag testat:

Foundation: Neutral 3 & 4 samt Peach 2, 3 & 4. Ögonskugga: Honey & Vintage. Rouge: Youth, Sunrise, Horizon & Blossom. Concealer: Mint & Yellow. Samt finishing Veil Matte.

Foundation
Neutral gruppen går lite för mycket åt gult för min hudfärg. Peach gruppen går mindre åt gult med en aning åt rosa.  Där fann jag att Peach 2 motsvarar närmaste den nyans jag använder från id’s foundation Medium Beige. Men tror att Cool gruppens nyanser skulle vara ännu mer passande.
Ögonskugga
Honey: ljus skimrande persikofärgad en aning kall ton.
Vintage: svagt skimrande mjuk aprikoston
Rouge
Sunrise: korallton
Youth: ljust varm rosa/hudfärgat, neutralt ger en mycket naturlig ton
Horizon: orange ton
Blossom: ganska så mörk rödbrun ton
Concealer
Mint: Lättast att applicera med en lite större borste (typ rouge borste) än en concealer borste, på så sätt fördelas den gröna concealern bättre utan att du riskera att se ut som Shrek.
Yellow: Den är mycket fyllig i sin färg så det gäller att applicera försiktigt för att det inte ska bli för mycket. Lite åt gången, upprepade gånger så får man ett bättre resultat.

Båda ögonskuggorna, Honey & Vintage föll mig i smak. Utav rougen är definitivt YOUTH favoriten. Har länge letat efter en sådan nyans men inte lyckats förrän nu. Även Sunrise & Horizon passar min smak. Blossom är en aning för stark för vad jag skulle trivas med.
Concealern Mint passar mycket bra för att ge det där lilla extra med att dölja ytliga blodkärl och rodnader. Yellow passar att dölja utslag och skuggor under ögonen. Finishing Veil Matte kan användas som en fixering av makeup vid behov.

När det kommer till att finna den rätta tonen på foundation kan man naturligtvis mixa olika nyanser och på så sätt lyckas komma närmare en mera exakt nyans.

TiKei foundations innehåller som sagt ingen Bismuth och är därför ännu mer lämplig för personer med känslig hud. TiKei’s foundations ger en mycket bra täckning. Du avgör själv hur mycket du tycker behövs för att du ska uppnå ett perfekt resultat. Oavsett om du behöver upprepa appliceringen ett par lager extra för att få en perfekt täckning så ger det aldrig känslan av ett tjockt lager på huden. Utan pudret smälter samman med huden och gör den mjuk och smidig utan att ge ett hårt sminkat utseende. Det viktigaste av allt den låter huden andas och täpper inte till. Mer positivt med TiKei’s foundations är att de inte är allt för skimrande ej heller helt matta utan en lagom kombination av de båda, ger perfekt lyster.

Ännu mer av positiva kommentarer om TiKei’s mineral makeup är att du kan testa dig fram till ett mycket fördelaktigt pris genom att beställa prover som kostar i dagsläget 10 kr/st. Du ser på bilden ovan hur fint förpackade proverna är och de är mycket dryga. Dessutom är de normal stora burkarna och tillbehör också till ett mycket fördelaktigt pris!

Jag kommer som sagt att beställa några prover till på foundations från Cool gruppen, innan jag bestämmer mig för vilken som passar min hud ton bäst. Samtidigt också några prover på ögonskuggor i nyansen brunt ; ). Det jag redan vet att jag kommer att beställa ordinarie produkt storlek av är rouget Youth : )

TiKei
http://www.tikei.se

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.