16 april 2024

Testar Dr Hauschka’s Skin Care

Jag köpte ett ansiktsvård prov- och reseset från Dr Hauschka (136 kr) som består av

Rengöringscreme 10 ml
Rengöringsmjölk 10 ml
Ansiktsvatten 10 ml
Flytande Dagcreme 5ml
Kvittenscreme 5 ml
Rosencreme 5ml

Köpte även en liten prov/rese tub med Rosencreme light 5ml (45 kr)

Jag har använt produkterna nu i drygt två veckor och det finns fortfarande kvar så jag uppskattar att de räcker nog till totalt 3 veckors användning.

Rengöringscreme är mer av en liten djuprengöring som är lämpligt att använda 1-2 ggr/vecka om man har känslig hud som jag. Den är lite gryning och pasta(tjock) i konsistensen, du lägger lite  av pastan i handflatan tillsätter lite vatten och blandar och sedan försiktigt applicera på ansiktet, sköljer sedan av med ljummet vatten. Doften tycker jag påminner om B-vitamin.

Rengöringsmjölken är i lätt flytande form. Inslag av rosdoft. Mjuk och lätt att applicera på ett fuktigt ansikte. Behövs inga stora mängden. Tar bort makeup men är inte tillräcklig för att avlägsna ögon makeup. Sköljs sedan av med ljummet vatten.

Ansiktsvattnet är super mjukt och väldoftande av rosor. Huden känns uppfriskande men fortfarande mjuk och smidig.

Flytande Dagcremen är i lätt flytande form påminner och rengöringsmjölken. Doft inslag av rosor . Den är mjuk och lätt att applicera och det behövs inga mängder för att huden ska kännas smidig.

Kvittencreme  har en frisk citrus doft. Passar bra som dagcreme/nattcreme, lite fyllig i konsistensen vilket gör att det inte behövs speciellt mycket vid applicering av den. Har en svalkande effekt på huden.

Rosencremen är mycket fyllig i sin konsistens, den tänker jag faktiskt spara fram till hösten/vintern då huden behöver lite extra.

Rosencremen Light är ett litet mindre kompakt än Rosencremen och kan därför passa bättre under sommarsäsongen. Den är lätt att applicera, ganska så lugnade på huden och doftar alldeles lagom.

Mitt omdöme:

Dr Hauschka’s produkter som jag testat ovan är mer än helt ok. Inte riktigt vad jag söker efter men kan absolut rekommenderas.  Av ovanstående produkter kan jag definitivt tänkta mig fortsätta använda Rosencremen periodvis.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.