1 mars 2024

Calendula Face Cream – Weleda

Calendula Face Cream – Weleda  50 ml 68 kr
Innehåll
Mandelolja, vatten, ullfett, alkohol, fettsyreglycerid, bivax, ringblomma, xanthan, äkta eteriska oljor.

//Lanolin
INCI:Lanolin Ullfett med vatten. Det fettämne som mest liknar vårt eget hudfett. Hjälper huden att bevara sin fukt och skydda den mot uttorkning. Verkar mjukgörande.//

Jag har tidigare låtit bli att använda produkter som innehåller lanolin då jag ofta har reagerat negativt på det ämnet men det kan också har varit så att de produkter jag tidigare testat inte har innehållet helt ”rent” lanolin. Oftast har det vara lanolin alkohol i makeup produkter som jag reagerat starkast på.

Hur som helst, så köpte jag i alla fall den krämen jag spanat in en längre tid. Efter att att lagt ut så pass mycket på en produkt som min hud inte alls tyckte om så blev det lockande att testa denna krämen från Weleda. Oavsett positivt eller negativt resultat. I Weledas produkter är lanolinet helt rent och fritt från ev bekämpningsmedel eller starka rengörings produkter.

Till min stora förvåning och lättnad, gav Calendula Face Cream direkt en lugnande effekt : )

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.