16 april 2024

Dags att välja solskyddsprodukter!

Vilket inte är de lättaste.

Förra året köpte  jag Dr Hauschkas  Sunscreen Stick SPF30 och Sunscreen Lotion Medium SPF 8. Underbara produkter. Lotion med SPF 8 gav ett otroligt bra skydd och jag vart jätte nöjd. När EU ändrade sina regler gällande innehåll av naturliga solskyddsprodukter (juni 2009) så tog deras produkter bort från marknaden.

Så när den sollotionen tog slut fick jag lov att försöka hitta någon annan. Inte så mycket att välja på (just då) så det fick bli Solkräm 20 från Rosenserien.  Men det blev tyvärr en besvikelse. Den var dessutom rätt dyr. Har ju hört så mycket positivt om den men jag upplevde den som mycket sträv, svår att applicera, då den mer eller mindre smulade sig vid appliceringen. Kändes obehaglig på huden helt enkelt.

Green People har solskyddsprodukter som man kan köpa här i Sverige. Finns bl a hos Bodystore, Eko Princess. Produkterna har ett lite högt pris tycker jag men de är säkert jätte bra. Har inte testat ännu men planerar att göra det.

Jag har valt att prova på Eco-Cosmetics Sollotion SPF 13 till ett pris av 95 kr/125 ml är det ganska så överkomligt.

Den känns i alla fall mjuk att applicera och doftar friskt av citron/citrus, återkommer med recension lite längre fram.

Share some blog love

2 tankar på “Dags att välja solskyddsprodukter!

 1. Jag har funderat på det här att produkterna inte längre får säljas i Sverige. Själv har jag tidigare använt Laveras solskydd. Visst borde man kunna beställa från en utländsk webbshop?

  2010-04-22 @sminkjante: Jag har funderat på samma sak. Lavera.com har ju solskyddsprodukterna men frågan är om man kan beställa här ifrån Sverige?

 2. Hej!
  Jag tänkte beställa laveras solkräm från sidan http://www.feelunique.com
  Du kan få texten på svenska och omvandla valutan till svenska, men det blir billigare att köpa i amerikansk dollar eller engelska pundet! Eftersom de ligger rätt lågt nu. Men kolla alltid innan på forex.se vad valutakursen står i.
  Det är dessutom FRAKTFRITT! : )
  De har HUUUR mkt smink och hudvård som helst som är ekologiskt.

  18.5.2010: Tack Emma för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.