26 maj 2024

Naturlig Lyx för huden – till vettiga priser för alla

Naturlig Lyx för huden – till vettiga priser för alla

Oavsett naturliga eller kontroversiella hudvårdsprodukter är priset mycket varierande. Från budgetpriser till lyxpriser.

I kontroversiell hudvård är det lite lättare att finna fler alternativ inom budget eller produkter som har en normal prisnivå jämfört med produkter som är Naturligt/Ekologiskt framställda.

Jag anser att alla ska kunna få chansen att välja naturlig hudvård, om de är intresserade, och inte ska hindras av allt för höga priser. Att finna lyxiga produkter till normala priser är mitt mål. Lyxiga i den bemärkelse att de är lyxiga för huden och inte prisnivån. Utan att ge efter på kvalitet och innehåll. Det ska fortfarande vara 100% naturliga ingredienser, i den mån det går ekologiskt odlade och absolut utan syntetiska tillsatser. Även att finna produkter som är helt doftfria – vilket kanske inte är så roligt för många men dock en nödvändighet för andra. Produkter med så få ingredienser som möjligt, då det också är något som är viktigt för allergiker.

Jag skriver gärna om produkter från alla prisklasser så länge de håller måttet för Naturligt = inga syntetiska tillsatser, men väljer att köpa produkter som har en prisnivå som inte gör allt för stora hål i plånboken.

Det är klart att någon gång emellanåt, kan det vara kul att kunna kosta på sig något litet extra men de tillfällen kommer mer och mer sällan nu för tiden när allt annat tar över mer och mer av våra inkomster.

Jag väljer mina hudvårdsprodukter utefter behov och noggrant studerar ingredienserna i innehållsförteckningen. Har nästan blivit en liten ”mani” det här med att lusläsa innehållet i en produkt innan jag köper den, men jag vill vara på den säkra sidan. Är det någon ingrediens jag är osäker på så frågar jag i första hand, men oftast vet inte de som säljer allt heller så då blir det att gå hem och söka på internet.

Kan ju hålla med om att det ibland kan se lite tomt ut i badrumsskåpet, på hyllorna i badrummet och även i sminkväskan, jämfört med hos många andra. Å andra sidan känns det faktiskt ganska så bra att använda slut på en produkt innan man köper en ny. Naturligtvis både och känsla, ibland skulle det vara kul att kunna ”frossa” i lite olika produkter ;-).

Har man tur får man erbjudande om att testa vissa produkter och det är ju en positiv sak. Dock måste de produkterna motsvara kravet på naturlig hudvård. Nu är det inget som sker regelbundet. Lustigt nog har det i de fallen infallit i samma veva som de produkter jag använder börjar ta slut.

Antalet recensioner av hudvårdsprodukter jag använt kanske inte blir så bred, som många andra mode/skönhetsbloggare kan erbjuda sina läsare. Jag skriver mina recensioner för att dela med mig till andra hur jag upplevt olika produkter och dess tolerans. Hoppas på att det alltid finns någon som kan finna ett tips eller annat att ta vara på. Framför allt naturliga hudvårdsprodukter till ett överkomligt pris som kan då vara tillgänglig för majoritet av konsumenterna.

3 tankar på “Naturlig Lyx för huden – till vettiga priser för alla

 1. Hej
  Jag tycker att din blogg är jättebra.
  Jag håller fullständigt med dig. Man läser om många naturliga produkter på andra bloggar som verkligen fungerar och man vill så gärna prova också men sen ser man på priset, som kan vara oerhört högt för en liten mängd i flaskan, och sen bara avstår och letar efter en billigare variant. Man vill så gärna unna sig flera produkter men när man har barn och de kräver extra så vill jag gärna spenderar åengar på dem istället. Jag har lite svårt att förstå att nu när är det stor efterfrågan för naturliga produkter borde de inte tillämpa priset efter alla konsumenter så att alla kan testa och se att det är bättre att köpa grönt än den syntetiska smörjan.
  Jsg hoppas bara att tillverkarna tar hänsyn till oss med mindre budget, för att jag tror att de är största gruppen söm väljer ekologiskt, och satsat mer på ”normala” proser till sina produkter då skulle försäljningen öka.Men vi för bara hoppas att det blir bätter men till dess följer jag din blogg efter prisvänliga produkter.

  Försätt med bra jobb!

  Ha det så bra.

 2. Jag är mycket intresserad av naturkosmetik och använder helst hudvård som innehåller ekologiskt odlade ingredienser. Eftersom jag älskar ögonskuggor har jag svårt att endast hålla mig till naturkosmetik, så där fuskar jag lite.

  Gillar att läsa det du skriver om.

 3. Kände att jag måste tacka just för att du uppmärksammar oss läsare på produkter till vettigt pris. En stor del av ekokosmetiken ligger i de högre prisklasserna och då man ofta måste köpa via webben kan det vara svårt att hitta ”rätt”.

  Tittar man på framför allt Tyskland så ser man att det går att tillverka ekokosmetik till högst humana priser (t ex Natuderm). Det är bara att hoppas att allt fler märken letar sig till Sverige!

  Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.