1 mars 2024

No Scent (doftfri) – tråkigt?

Många kan tycka att helt oparfymerad produkter är rätt så tråkiga. Men ibland kan det vara så att man inte har något val även om man tycker det skulle vara lite ”roligare” med lite doft på det man smörjer in sig med.

Jag väljer produkter som inte har allt för stark doft = eteriska oljor/essenser. Eftersom jag vet att min hud reagerar negativ om det blir för ’starkt’. Ibland måste man testa sig fram, det enda sättet att verkligen få veta om man tål innehållet eller ej. Dr Hauschka’s Rosenkräm reagerade jag negativt på medan min hud tolererade Lavera Faces Wild Roses bra. Det här är det som är mest jobbigt när det kommer till att ha en hudtyp som är känslig/reaktiv. Det ska också understrykas att bara för att en produkt är oparfymerad är det inte garanterat att huden tolererar den. Knepigt värre, dock brukar helt oparfymerade produkter vara ett säkrare kort.

Att hitta hudvårdsprodukter som passar in på just det huden behöver & tolererar kan vara svårt. Speciellt till ansiktet. Jag har testat lite olika produktserier och en del funkar bra, andra mindre bra och en del inte alls.

På det stora hela kan jag nog säga att jag tycker bra om Laveras produkter. De har en bra prisnivå och innehållsmässigt håller de hög standard. Basis Sensitiv serien har jag testat en hel del från och den tycker jag mycket bra om. Den är inte parfym(doftfri) men har en mycket mild doft, som min hud tolererar bra. Neutral serien har jag endast hunnit med att testa Facial Fluid. Neutral serien är helt utan doft. Neutral Facial Fluid är en lätt fuktighetsbevarande flytande kräm som är mycket behaglig och som sagt helt doftfri.

Jag testade en ny produktserie i både ansiktsvård och rengöring och av någon anledning reagerade jag negativt på detta. Svårt att säga exakt vad det beror på men resultaten blev en överkänslighetsreaktion som tog ett steg längre och blev en form av allergisk korsreaktion. Besvären försvann inte som de oftast brukar göra efter jag slutar med en produkt jag reagerat negativt på. Så det fick bli läkarbesök och lite antihistamin som hjälp.

Jag passar därför på att testa de produkterna jag beställde från Green People No Scent Cleanser & No Scent 24-hour-cream. Just nu när huden har blivit uppretad passar det ju perfekt att se hur de här No Scent produkterna kan hjälpa till. Jag har även kvar lite av Lavera Neutral Facial Fluid som jag tycker allra bäst om som känns skönast att applicera. Green Peoples No Scent 24-hour-cream har en speciell konstisens men det är bara att vänja sig vid den.

Share some blog love

En tanke på “No Scent (doftfri) – tråkigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.