16 april 2024

Spruckna läppar och munsår

Behandling: Mandelolja och Jojobaolja

Kanske inte är så ovanligt och speciellt inte den här årstiden. Tandläkarbesök kan  ju också ge en speciell torrhet och munsår speciellt i mungipan. Efter en behandling hos en tandkirurg i går, kan jag bara konstatera att mina läppar och mun fått sig en rejäl omgång. Inte tandkirurgens fel, han är en underbar människa! Nej, den dumma och envisa tanden som inte vill släppa taget 😉

Resultatet är att tanden i alla fall är borta! Men som sagt ”härliga” munsår som nu blossar upp ordentligt. Känner att jag skulle vilja smörja in med superfet salva ;). Nu har jag inte det hemma utan få ta till det som finns. Mandelolja och Jojobaolja appliceras regelbundet hela tiden. Jag fick penicillin för att unvika vidare infektion så det lär ju gälla även för munsåret.  Jag tror jag aldrig har haft så mjuka läppar som just nu 😉 Förrutom där läpparna är sprukna och i ena mungipan som varken känns eller ser för rolig ut, men det läker ju så småningom. Det är alltid värst inom ett par dagar efter ingreppet sedan vänder det.

Share some blog love

6 tankar på “Spruckna läppar och munsår

  1. Visst är det roligt när man upptäcker nya sätt att använda sina produkter! Ibland lönar det sig att pröva nya användningsområden.

  2. Jag vill tipsa dig om Dr. Hauschkas nya med serie. Där finns en suverän produkt som heter Acute Labimint Lip Care. Den är för alla som får torra spruckna läppar och munsår. Den innehåller just jojobaolja och även ringblomma och echinacea. Finns i webshoppen om du inte hittar den i butik.

  3. Bra att det var en snäll tandläkare 🙂 Tänk på att få i dig probiotika nu då du fått pencillin. Ta väl hand om dig! Ett tips till, mest effektivt är citronmeliss <3
    Kram och fin advent,
    Gabriela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.