26 maj 2024

Mineral Foundation

Den första mineral foundation jag kom i kontakt med var från Bare Escentuals och då, 2005, beställde jag den från Ebay, det var inte så vanligt just då. Jag fastnade för den här typen av foundation direkt. Ett puder som när du applicerar det i ansiktet känns som en mjuk foundation. Inget kladd, naturligt utseende med en fräsch lyster och en täckförmåga du lätt kan bestämma själv. Även om det skulle behövas lite extra på vissa ställen blir resultatet naturligt och samtidigt som din hud får andas.

2006 började de blir mer och poppis med mineral foundation och många märken utökade sina sortiment med vad de kallade 100% mineral foundation. Vilket snabbt naturligt visade inte alls vara fallet. Bare Escentuals har rena mineraler i sin foundation dock innehåller de bismuth som visserligen också är en ren mineral men ofta kan ge överkänslighet som t ex klåda. Jag har hunnit med och testa en hel del olika märken och som sagt många innehåller visserligen mineraler men även silikoner och parabener mm.

Här följer några som jag tycker fungerar bra och inte innehåller varken bismuth eller andra syntetiska konserveringsmedel.

För bästa resultat appliceras mineral foundation  med en s k Kabuki borste även om en vanlig stor puderborste också fungerar mycket bra.

C/O NATURKOSMETIK (min absoluta favorit! )

Lös puder foundation. Helt underbar på huden. Finns i olika nyanser, matt halvmatt. Ren, mjuk, ger ett utomordentligt  perfekt resultat.

LILY LOLO

Lös puder foundation. Mjukt och härligt puder som appliceras precis enligt det önskemål man vill. Antingen bara lätt täckande eller helt täckande. Halvmatt, skimmer. Bibehåller sin naturliga look oavsett. Lite stora burkar tycker jag, eftersom det av någon anledning är gjort som för ett refill system med det dock saknas ett sådant.

Lotus Pressed Mineral Foundation 

Fast puder foundation. Matt, lite torrare och inte fullt så täckande.  Innehåller dessvärre silikon. Plus för spegel i dosan.

TIKEI 

Lös puder foundation. Bra priser. Bra täcknings förmåga.  Matt, halvmatt. Flertalet nyanser att välja bland. Du kan även beställa prover för att testa  dig fram till vilken nyans som passar just dig bäst.

GREEN PEOPLE  

Pressad Mineral Foundation .Jag har faktiskt inte testat det pressade mineral pudret från Green People ännu men är nyfiken på det. Green People har ju för övrigt högklassiga produkter ur naturkosmetisk & ekologisk synvinkel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.