19 april 2024

Test av handkräm

Jag började blogga om det grönare alternativet inom hudvård och makeup 2009. Här följer en liten sammanställning av de handkrämer jag har hunnit med att smörja in mina händer med sedan dess. Naturligtvis följer det fler recensioner av nya produkter vart eftersom jag  provar mig fram, men jag har till princip att använda upp en produkt först innan jag inskaffar en ny 😉

Lavera Basis Handkräm

Min kommentar: Innehåller bl a jojobaolja, mandelolja, kamomillextrakt, ringblomma och sheasmör. Lätt att applicera, mjuk och lätt krämig i sin konsistens. Lämnar ingen kladdig hinna. Samma doft genomgående i denna Basis serie. Mild med en aning lakrits ton. ♦favorit♦. Doften är mild och behaglig. Fuktighetsbevarande utan att kännas fet eller klibbig.
Mitt Betyg: 5/5
Ingredients CTFA/INCI: Water (Aqua), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Alcohol*, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides, Stearic Acid, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Cellulose, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Hydrogenated Lecithin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Lysolecithin, Calendula Officinalis Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract*, Lecithin, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**
Certifierad: NaTrue 1 Star (Natural Cosmetics), Vegan

Oliva Eco Hand Cream by CCS

ECO Hand Cream (Apoteket)
Innehåller 93 % ekologiskt certifierade råvaror. Fri från parabener, mineralolja och silikon.
Min kommentar: Lätt att applicera, känns krämig men absorberas snabbt. Ger näring även till naglar och nagelband. Luktar gott och inte för starkt med ton av frisk grönska. Håller händerna mjuka och smidiga. Bra att det finns i små reseförpackningar och prisnivån är relativt låg. Dock några tveksamma ingredienser för att hålla måttet för eco/naturlig produkt enligt min uppfattning 😉 bl a ‘parfym’ &Phenoxyethanol.
Mitt betyg: 4/5
Ingredienser:Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Glycerin, Cetyl Alcohol, Decyl
Olive Cerester, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Shea Butter
Oleyl Esters, Stearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol,
Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Parfum
Certfierad: egen

100% pure – Hand Cream Vanilla

100% naturlig, 100% vegansk & glutenfri
Min kommentar:  Härligt krämig och lätt att smörja in. Händerna blir mjuka utan att kännas kladdiga. Doften är dock väldigt intensiv och söt av vanilj, kola & brända mandlar. Även om den mest intensiva doften avtar efter ett tag så förblir den i alla fall rätt så påtaglig. Handkrämen i sig är toppen! Men den alltför intensiva söta/starka vaniljdoften drar ner betyget på produkten som helhet.
Mitt betyg: 3/5
Ingridienser:( Organic Vanilla):White Tea, CocoalButter, Macadamia Oil,iTahitian Vanilla Absolute,lGreen Coffee, CandelillalWax, Hazelnut Absolute,lExtracts of Vanillaiand Grapefruit Seed,iLavender, Goldenseal, Rosemary,lThyme, Oregano, KukuilNut Oil, VitaminiC (ascorbyl palmitate),lVitamin E (a-tocopherol),lCitric Acid, WhitchlHazel, Japanese HoneysuckleiExtract.
Certfierad: –

Hand & nail cream – Organic Surge

Min kommentar:Tycker jätte mycket om den friska apelsindoften på denna handkrämen.Den känns lite halvsträv till en början men tas snabbt upp av huden . Priset är skapligt. Nackdelen med produkten är att den innehåller PEG  och silikon:(
PEG – vegetabiliska oljor som gjorts vattenlösliga med hjälp av lösningsmedel.
Mitt betyg: 3/5 Ingredients: *Aqua (Water), *Glycerin (Veg), *Cetearyl Alcohol/PEG-20 Stearate, *Stearic Acid, *Glyceryl Stearate, *PEG-7 Glyceryl Cocoate, Dimethicone, *Prunus Amygdalus Dulcis, *Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol/Benzyl Alcohol/Potassium Sorbate, *Sunfloweramidopropyl Trimethyl Ammonium Chloride PEG-8 Dimethicone Succinate, *Citrus Aurantium Bergamia, *Citrus Aurantium Dulcis, *Tocopherol, Limonene, Linalool. *naturally-derived ingredient. From essential oils listed. Product colour or texture may vary slightly due to natural ingredients.
Certiferad:

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.