1 mars 2024

Naturkosmetik Mascara- Test av 5 olika

Naturkosmetik  – Mascara

5 st har jag hitills hunnit provat på samlad recension nedan.

*BÄST* Volumizing Mascara Black Green People – 7 ml

Min kommentar: Borsten storlek är normal smal.  Mascaran ger bra färg & volym. Ögonfransarna håller sig mjuka hela tiden även vid upprepade lager. Håller sig även på plats utan fälla. En varm och solig (Midsommarafton)heldag på Skansen så satt all mascara kvar på ögonfransarna på kvällen och hade inte lämnat några spår runt ögonen.

Dessutom en riktigt, riktigt varm sommardag, med start tidigt på förmiddagen fram till sent in på natten. Utomhus hela tiden, gassande sol, sittandes ute på caféer, promenader och sedan på em/kväll utomhus konsert också i ett väldigt varmt och soligt väder.  Den här mascaran kanske inte har det starkaste pigmentering men den stannar definitivt på ögonfransarna. Lätt att tvätta bort med makeup/ansiktsrengöring.

Plus: Trots att den är så mild sitter så bra. Då jag använt den i situation som riktigt har satt den på prov och den klarade det överlägset så är detta den bästa mascara av de som jag provat på.

Minus:Det enda negativa jag kan komma på är att den kan vara svår att få tag i då endast ett fåtal webbshoppar säljer den.

Ingredients: Aqua (water), Cera alba (beeswax)*, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, Cera carnauba (carnauba wax)*, Stearic acid, Butyrospermum parkii (shea) butter*, Glycerin, Triticum vulgare (wheat) starch*, Glyceryl stearate, Glyceryl caprylate, Tocopherol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Xanthan gum, Potassium hydroxide, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid. May contain: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77007, CI 77288, CI 77289, CI 77742, CI 77510 (mineral pigments).*23.4% organic / 98.71% natural ingredients.Vegetarian not vegan due to beeswax content.

Certifierad: EcoCert

Volume Mascara Black Lavera Trend Sensitiv – 6,5 g

Min kommentar: Har en mindre borste vilket jag tycker bäst om att arbeta med. Ger fransarna en lagom volym. Genom att upprepa applicering  justerar du hur ”starkt” du vill framhäva dina fransar. Fransarna håller sig mjuka hela tiden, oavsett applicering. Doftar väldigt milt. Super mild och mycket lätt att ta bort.

Plus: Smidig att arbeta med, ger en perfekt diskret vardagsmakeup.

Minus: Om man är ute efter mycket pigment och intensiva ögonfransar är inte det här rätt mascara

Ingredients/INCI: Water (Aqua), Alcohol*, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Tricaprylin, Sodium Cetearyl Sulfate, Hectorite, Lysolecithin, Rosa Damascena Flower Water*, Xanthan Gum, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), [+/- Iron Oxides (CI 77499), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Ultramarines (CI 77007)] * ingredients from certified organic agriculture

Certifierad: NaTrue (Natural Cosmetics)

Mascara Long Black Couleur Caramel  –  9ml  (köpt hos Essenza kedjan i Belgien)

Min kommentar: Bra storlek på borsten, vilket gör det lättare att applicera mascaran. Ger bra svart färg. Som alltid gäller flertalet appliceringar om man vill få till en intensivare blick. Håller fransarna mjuka och är lätt att tvätta bort. Håller ganska bra utan att fälla vid normala temperaturer. Vid regn och snö blir det svarta avtryck dessvärre. Även om jag hade glasögon så vart det glasögonen som ögonfransarna lämnade sina spår på.

Plus: Mycket pigment ger intensiv färg till fransarna, att det framgår i innehållsförteckningen att den även innehåller syntetiska tillsatser,

Minus: Doften är en aning påtaglig, inte direkt obehaglig men skulle gärna kunna varit mindre. Att den innehåller syntetiska tillsatser

INGREDIENTS: AQUA (WATER) – GLYCERIN – ACACIA SENEGAL GUM – STEARIC ACID – CERA ALBA (BEESWAX) – COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX –SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE – EUPHORBIA CERIFERA (CANDELLILA) WAX – MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE – GLYCERYL STEARATE – BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) FRUIT – SODIUM HYDROXIDE* – TOCOPHERYL ACETATE – BENZYL ALCOHOL* – SODIUM HYDROWYMETHYLGLYCINATE* – CITRIC ACID – PARFUM (FRAGRANCE) [+/- MAY CONTAIN: CI77510(Ferric ferrocyanide) – CI 77491 (Red iron oxide) – CI77492 (Yellow iron oxide) – CI77499( Black iron oxide) – CI77007( Ultramarine) – CI75470 (Carmine) *Synthetic origin products

Certifierad: Ecocert

Nvey Eco Mascara Svart – 8g

Min kommentar: Snygg förpackning. Den kunde kanske vara några centimeter kortare, för att inte riskera att sticka ut ur makeup bagen. Borsten är mellan stor, jag föredrar lite smalare borste. Den separera dock ögonfransarna bra. Ger bra svärta. Upprepade lager är dock ett måste (som med alla naturligt baserade mascaror). Efter en konsert upptäckte jag att jag vart lite svart under ögonen pga att det hade varit varmt. Så den släpper lite i sådant lägen. På det stora hela är den bra. Efter ett par användningar började mascaran kännas en aning torr vid applicering utan att smula eller förlora färg. Som alltid gäller det att vrida borsten när du tar upp den och sätter tillbaka den, för att uppnå bästa hållbarhet. Går lätt att tvätta bort med ansiktsrengöring/makeup borttagning.

Plus: Inget direkt speciellt men en helt ok mascara.

Minus: Själva skaftet är onödigt långt, även om det gör att förpackning i sig är snygg så blir det bökigt att få plats i sminkväskan.

Ingredients: Purified Water, Alcohol Denat (denatured organic ethanol), Stearic Acid (vegetable derived), Cera Alba (natural beeswax), Cetearyl Alcohol (coconut derived), Kaolin (china clay), Sorbitan Olivate (leaves/berries), Panthenol (vitamin b5), Urtica Dioica Extract (nettle), Equisetum Arvense Extract (horsetail), Tussilage Farfara Extract (coltsfoot), Algin, Origanum Vulgare Extract (wild marjoram), Thymus Vulgaris Extract (thyme), Cinnamomum Zeylanicum Extract (cinnamon bark), Rosmarinus Officinalis Extract (rosemary), Lavandula Angustifolia Extract (lavender flower). May Contain: Ci 77007 (iron oxide); Ci 77499 (iron oxide); Ci 77491 (iron oxide); Ci 77891 (titanium dioxide).

Certifierad: OFC (Organic Food Chain)

Volume Mascara Black Dr Hauschka

Min kommentar: Har ganska så stor (tjock) borste som separerar fransarna bra. Ger volym, svärta och längd till fransarna. Tycker att fransarna blir lite ”hårda” när mascaran har torkat. Den har även en ganska så stark rosendoft, vilket gav mig tårfyllda ögonen. Den är dock lätt att tvätta bort med rengöringslotion/kräm.

Plus: har mycket pigment vilket ger riktigt intensiv färg till fransarna

Minus: allt för stark rosendoft som irriterar ögonen. Ingen höjdare för mig.

Ingredients: Aqua, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Saccharum Officinarum Extract, Sorbitol, Ricinus Communis Oil, Acacia Senegal, Cetearyl Alcohol, Cera Flava, Camellia Sinensis Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Candelilla Cera, Lysolecithin, Euphrasia Officinalis Extract, Serica Powder, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Damascena Flower Wax, Rosa Damascena Oil, Parfum, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Hectorite, CI 77499, CI 77891, CI 77007.

Certifierad: BDIH

Share some blog love

2 tankar på “Naturkosmetik Mascara- Test av 5 olika

  1. Svåraste produkten näst efter deo att hitta en riktigt bra alternativ till de konventionella tycker jag.. just detta med att stanna på fransarna verkar som ett nästintill omöjligt uppdrag för en naturlig mascara:-) Uppskattar denna samlingsrecension, ska ta och prova en av dem i vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.