Ansiktsvård,  Recensioner

Di Tchón Pure Botanic Skincare

Di Tchón (=från jorden) Pure Botanical Skincare

Ett svenskt hudvårdsmärke utvecklad av Veronica Campbell. Samtliga råvaror är av 100% naturligt ursprung. Det finns alltså inga syntetiska ämnen, konserveringsmedel, parfym eller mineraloljor.

Jag har testat rengöringsmjölken och ansiktskrämen ur Soothe serien anpassad för känslig hud.

Di Tchón Soothe Cleansing Milk – 150 ml, ca pris 265kr

“En extra mild rengöringsmjölk med ekologiska växtoljor, antioxidanter och kamomill. Lugnar irriterad hud och har antiinflammatoriska egenskaper. Bioaktiva ingredienser: Azulene, Bisabolol, Polyfenoler”

Min kommentar: Doften är neutral med en svag doft av kamomill. En tunn flytande rengöringsmjölk som faktiskt känns krämig när den appliceras på fuktad hud. Rengör huden skonsamt men effektivt, lämnar den mjuk och smidig. Genom att tillsätt några droppar mandelolja till lite rengöringsmjölk fungerar den även bra att avlägsna ögonmakeup med.

Plus: Snäppkapsyl. Milda doften av kamomill, krämig väl den appliceras på huden. Passar mycket bra på känslig och reaktiv hud.

Minus: Lite odryg, priset.

Ingredienser/INCI: Aqua, ‘*Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, *Glycerine, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, *Ricinus Communis Oil, *Sodium Levulinate, *Sodium Anisate, Decyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Lactic Acid, Sodium Phytate, Chamomilla Recutita Flower Extract, *Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.

* Certifierad ekologisk.

Di Tchón Soothe Face Cream för känslig hud – 50ml ca pris 455 kr

“En skyddande och stärkande kräm för den känsliga och stressade huden. Extrakt från Schisandra frukt har en stark antiinflammatorisk verkan och ökar hudens skydd mot fria radikaler. Kamomill hjälper till att lugna och balansera. E-vitamin och olivbladsextrakt, tillsammans med essentiella fettsyror medverkar till att huden bibehåller sin spänst och vitalitet.  Innehåller inga eteriska oljor. Användning:Applicera morgon och kväll på väl rengjord hud. “

Min kommentar: Samma doft som på rengöringsmjölken, mild kamomill. Halvkrämig och lätt att applicera, tas upp snabbt av huden. Mycket mild mot huden. Jag skulle nog gärna ha haft den en aning mer ”fuktighetsgivande” för att få max resultat till min hud. Tillsätter jag några droppar jojobaolja blir den genast mycket fylligare och ger min hud mer fukt som den är i behov av.

Plus: Praktisk pump. Innehåller inga eteriska oljor. Mild kamomill doft. Passar perfekt för känslig och reaktiv hud.

Minus: Inte tillräckligt fuktighetsgivande för min hud, priset är också ganska så högt.

Ingredienser/INCI: Aqua, Glycerine, *Argana Spinosa Seed Oil, *Squalane, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Biosaccharide Gum-1, *Carthamus Tinctorius Seed Oil, *Butyrospermum Parkii, Olea Europea Leaf Extract, Arachidyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Cera Alba, Tocopheryl Acetate, *Sodium Levulinate, *Sodium Anisate, Xanthan Gum, Acacia Senegal Gum, *Chamomillia Recutita Flower Extract, Lactic Acid, Sodium Phytate, Schizandra Sphenanthera Fruit Extract, *Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, *Helianthus Annuus Seed Oil.

*Certifierad ekologisk.

Certifiering:

Hållbarhet: bäst före datum på förpackning

Share some blog love
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.