1 mars 2024

Mini test Dermanord x3 – Hair Gel, Hand Cream och Foot Cream

Dermanord/Marie Åkerberg Hair Gel – Hand Cream – Foot Cream

HAIR GEL aromatherapy rosmary &aloevera, 130 ml  – ”Huvudingredienserna är Aloe Vera Barbadensis, som har skyddande egenskaper och verkar fuktighetsbevarande. Hair Gel innehåller ingen uttorkande alkohol och passar även känslig hårbotten. Ger ditt hår stadga, glans och volym”

Min kommentar: Ja vad ska jag säga om denna. En väldigt lätt gel med örtigdoft. Den är inte uttorkande och verkar fuktighetsbevarande men någon styling effekt kan jag inte märka på mitt hår. En aning volym direkt efter applicering kanske men den försvinner ganska så snabbt.
Plus: ej uttorkande, mild doft
Minus: ger ingen stylingeffekt på mitt hår
Ingredienser: Aqua Purificata, Aloe Barbadensis, Hydrolyzed Vegetable Protein (Sojabönsprotein), Sodium Lactate (fuktbev. örtsalt), Sodium PCA (fuktbev.örtsalt), Sodium PH (fuktbev. örtsalt), Cellulose, Undecylenoyl glycin (från solros), Capryloyl glycin (från solros och kokos), Dehydroxantan gum, Rosmarinus Officinalis (Rosmarinolja och Rosmarin antioxidant).

HAND CREAM, aromatherapy calendula – ”Extrakt från ringblomman, gör dina händer mjuka. Ringblomman är en medicinalväxt med gamla anor mot ömtålig hud. Bivaxet i Hand Cream verkar skyddande och uppmjukande.”

Min kommentar: Mer lotion än kräm skulle jag nog beskriva denna som. Lätt mjukgörande, går lätt att massera in och lämnar ingen fet hinna. Svag doft av ringblomma.
Plus: Svag doft. Trots att den är mer som en lotion ger den händerna fuktighet och är mjukgörande.
Minus: kunde kanske vara lite krämigare
Ingredienser:Aqua Purificata, Simmondsia Chinensis (Jojobaolja kallpressad), Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Cera Alba (Bivax), Brassica Napus (Rapsolja kallpressad), Glycerin (från raps), Lactic Acid (Mjölksyra), Cetearyl Alcohol (från kokos), Calendula Officinalis (Ringblomsextrakt), Tocopherol Acetate (naturlig E-vitamin), Cetearyl Glucoside (från kokos och majs), Citrus Grandis (Grapefruktkärnextrakt), Undecylenoyl glycin (från solros), Capryloyl glycin (från solros och kokos).

FOOT CREAM aromatherapy eucalyptus & camphor, 100 ml  – ”Fotcremen håller dina fötter mjuka och motverkar, vid regelbunden användning, förhårdnader.”

Min kommentar: Varför det kallas kräm när konsistensen är mer som lotion är tydligen ganska ofta förekommande 😉 I alla fall är denna kräm också mer som lotion. Fossingarna känns mjuka och en kylande effekt träder fram efter en stund, passar perfekt vid trötta fötter och ben. Doftar friskt av eucalytpus och kamfer.
Plus: Mjukgörande och uppfriskande. Svalkande/kylande.
Minus: vill man ha en lotion/kräm för att känna värme är den här ej lämplig.
Ingredienser: Aqua Purifiata, Simmondsia Chinensis (kallpressad Jojobaolja), Butyrospermum Parkii (Sheasmör), Canola (Rapsolja), Lactic Acid (Mjölksyra), Mentha Arvensis (Mentol), Eucalyptus Globulus (Eucalyptusolja), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Olja), Dryobalanops Aromatica (Kamfer), Cetearyl Alcohol (från kokos), Cetearyl Glucoside (från kokos och majs), Origanum Vulgare (Oregano), Thymus Vulgaris (Timjan), Cinnamomum Zeylanicum (Kanel), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin), Lavandula Officinalis (Lavendel), Hydrastis Canadensis (Blodstilla, Gyllensigill).

Certifiering: –
Hållbarhet: bäst före datum på förp/flaska

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.