Ansiktsvård,  Recensioner

Fuktkräm med ros & jojoba från Trevarno

Trevarno Organic Rose & Jojoba Moisturiser, 60 ml ca 329 kr

finns att köpa bl a här

Trevarno  ekologisk hudvård är baserad på ekologiska oljor, växter och örter och är fri från syntetiska ingredienser som parabener, alkohol, petrokemikalier, doft och hormonstörande ämnen. Deras ekologiska hudvårdsprodukter är de första i sitt slag som blivit certifierat ekologiska av Brittiska Organic Farmers & Growers Association.”

“Trevarno Rose & Jojoba Moisturiser är en lyxig ansiktskräm som ger näring, fukt och skydd åt ansikte och hals. Denna fuktighetskräm har en något tyngre konsistens än Trevarno Day Cream och är särskilt lämplig för torr och mer mogen hy för att skydda och vårda huden.”

Min kommentar: Förpackning är en fin glasburk. När krämer kommer i burk gäller det att alltid använda spatel – inga fingrar ;). Doftar mycket av ros, men inte för intensiv doft. Mjuk och krämig formula. Lite räcker långt så krämen är dryg. Jag hade hoppats på att denna kräm skulle toleraras av min hud men var lite skeptisk just pga innehållet av ganska mycket ros extrakt/eterisk olja mm. Ros ska ju vara gymnsamt för känslig hy men dessvärre håller inte min hud med om det. Ibland kan den tolerar en produkt med lite ‘ros’ rätt så bra men oftast blir det negativt.

I det här fallet blev det inte så lyckat att använda i ansiktet och på halsen. Jag har använt den till kroppen istället vilket gör den lite mindre dryg men benen tolerar oftast lite mer än ansikte och hals. Detta gör att jag inte direkt kan sätta något betyg på den för utom att säga att den är mjuk och behaglig att applicera och är man inte känslig för ‘ros’ så är nog detta en underbar skyddande och välgörande ansiktskräm.

Den fina glasburken kan man sedan tvätta ren och använda till att ha pennor eller annat i.

Ingredienser: pure distilled Organic Rose Flowes Water blended with Organic Damascena Roses in Jojobaoil, Organic Calendula in Olive Oil, Sesame  with Carrot Oil, Beewax, Cocoa Butter, Grapefruit Seed Extract, Vitamin E and Rose Essential Oil.

INCI: Rosa Damascena FlowerlDistilate (1), simmondsialChinensis Rosa Damascenai(1), Olea EuropaealCalendula Officinalis (1),Sesamum Indicum DaucusiCarota(1), Emulsifying Wax,Cera Alba (1),Theobroma Cacao (1),Citrus Grandis (1),Tocopherol (E-vitamin), RosalDamascena Essential Oili(1).  (1) Organically produced.

Certifiering: Organic Farmers Grovers

Hållbarhet: 4 månader efter öppnad burk samt märkt med bäst-före-datum på förpackning

Share some blog love
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.