1 mars 2024

Mádara ekologiskt hudvård & makeup från Lettland

Här är en recension jag gjorde den 26/9 2010 på min wordpress blogg innan jag flytta hit, jag har bara glömt bort att dela med mig av den här också. Bättre sent än aldrig 😉

Mádara Cosmetics ekologiskt hudvård & makeup från Lettland

Deep Purifying Foam

Min kommentar: Svag doft, skön mot huden tack vare det fluffiga skummet, lätt att skölja bort. Tar bort smink som ögonskugga, foundation men att ta bort mascara fungerar den inte så väldigt bra om man inte gnuggar väldigt mycket vilket inte är att rekommendera. Lämnar huden rengjord men torr. Passar bäst for normal till blandhy.

Betyg: 4

Ingredients (INCI): Aqua, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Sodium Cocoamphoacetate, Alcohol, Glycerin*, Surcose Cocoate, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract*, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*

Deep Balance Toner Normal – Combi 

Min kommentar: Mild doft av ros, skonsam mot huden  samt ger en lugnande effekt. Tar bort rester av smuts och makeup.

Betyg: 4

Ingredienser/INCI: Aqua, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Alcohol, Glycerin*, Rubus Idaeus (Raspberry) Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*, Plantago Major (Plantain Leaf) Extract*

Regenerating Night Cream 

Min kommentar: Mer doftrik än de övriga produkterna men doftar gott. Mjuk och lätt konsistens på krämen som går lätt in i huden och gör den super mjuk. Passar definitiv för torr och känslig hy.

Betyg: 4

Ingredienser/INCI: Aqua, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Alcohol, Glycerin*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed (Cocoa) Butter*, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn Berry) Extract*, Lycopersicum Esculentum (Tomato) Extract*, Glycine Soja (Soy Bean) Oil (and) Tocopherol (Natural Vitamin E), Algae Extract, Humulus Lupulus (Hop) Extract*, Hordeum Vulgare (Barley Germ) Extract*, Cetearyl Glucoside, Plantago Major (Plantain Leaf) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*, Capryloyl Glycine, Stearic Acid, Sodium Hyaluronate, Xantan Gum, Potassium Hydroxide***, Aroma**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**

Sunkissed from  Mádara Eco Cosmetics Deco Lips.   

Min kommentar: Sunkissed lipgloss är mjukgörande och vårdande samtidigt som den ger det där lilla extra till dina läppar. Perfekt nyans enligt min åsikt. Inte för ljus inte för mörk. Jag som har ganska så mörka läppar i mig själv, har ibland svårt att få vissa nyanser att blir bra men den här är jag super nöjd med.  Håller läpparna mjuka och skimrande länge. Ger dessutom ingen bismak eller obehaglig doft. Härlig skimrande aprikos/bronze nyans underbar till en lätt solbränna, eftersom den framhäver solbrännan på en skimmrande sätt. Men passar dock lika bra till en blekare hud.

Betyg: 5

INGREDIENTS (INCI): Ricinus Communis (Castor) Oil*, Lanolin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Hydrogenated Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil, Glycine Soja (Soy Bean) Oil (and) Tocopherol (Natural Vitamin E), Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn Berry) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*, Aroma, Silica, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool** [+/- (may contain), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

* ingredients from Organic Farming ** natural essential oils

100% of the total ingredients are from natural origin 63% of the total ingredients are from Organic Farming

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.