Makeup,  Recensioner

Dubbel mascara från Lavera – recension

Lavera Double Mascara Black 5,5 ml ca pris 210 kr

du hittar den bl a här)

     “Den precisa borsten förlänger, förstärker och separerar fransarna för en ultimat       impakt. Volym borsten ser till att looken sitter och skapar en fantastisk tjock fransrad. Naturliga ingredienser så som ekologisk bivax och mineral pigment gör att effekten håller längre och ger en intensivt skydd” 

Min kommentar: Från Lavera Naturkosmetik makeup serie Trend Sensitiv kommer den här mascaran med två olika borstar. En kortare, tjockare och lite mjukare borsten för volym och en längre, smalare och lite stum borste för att separera och ge längd. Volymborsten ger blötare mascara och längdborsten ganska så torr. För mig ger bäst resultat att först använda längdborsten och sedan volymborsten. Det går ju också bra att använda vardera del helt ensam också.

Det svarta pigmentet och rätt ok, däremot är den inte någon höjdare till att skapa varken långa eller mycket volym till fransarna. Håller sig på plats, varken smular eller kladdar av sig. Helt ok om man vill ha en bra vardagsmascara utan större krav på volym/längd.

Den är dock rätt så svår att tvätta bort. Jag skulle rekommendera en oljebaserad rengöring, t ex mandelolja eller att blanda ut den vanliga rengöringskrämen men några droppar olja, då släpper mascaran lättare från ögonfransarna.


Ingredients CTFA/INCI :
Water (Aqua), Alcohol*, Stearic Acid, Beeswax (Cera Alba)*, Hydrolyzed Jojoba Esters, Algin, Argania Spinosa Kernel Oil*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Silk (Serica), Shellac, Jojoba Esters , Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tocopherol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil), Hydrogenated Lecithin, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, [+/- Iron Oxides (CI 77499), Ultramarines (CI 77007)] * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

Certifierad av NaTrue – Naturkosmetik med ekologiskt ingredienser

Share some blog love
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.