28 maj 2024

Benecos 'budget' mascara – recension

Positiva möten med mascara och kajal från benecos som jag skrev om »här«

Natural Multi-Effect Mascara Just Black – 8ml pris ca 84 kr

Min kommentar: Borsten är ganska lätt att arbeta med även om jag föredrar smala borstar. Bra färgpigment och formulan är lagom fyllig ,inte för blöt. Ger volym och längd till ögonfransarna. Rättare sagt, en mascara kan ju aldrig ge mer längd än vad ögonfransarna har i sig själva, utan mer att mascaran följer ögonfransarnas längd och markerar dem mer. En del mascaror ger mer synbar markering än andra. Upprepade appliceringar ger mer volym och markering.

Multi-Effect Mascara smular inte vid applicering. Hållbarheten är god. Märkte vid ett tillfälle när det var enormt varmt (inomhus) att den lämnade små fotspår under ögonen men dock ej på ögonlocket. Kan ju undvikas om man applicerar lite puder under fransraden. Tas lättast bort med en lätt oljebaserad rengöring, som de flesta mascaror.

En klart godkänd budget mascara.

Det enda jag undrar lite över varför  ’parfym’ står med i INCI eftersom benecos produkter inte ska innehålla parfym. 

Ingredienser (INCI):AQUA, ALCOHOL*, CERA ALBA*, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-5 LAURATE, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, ACACIA SENEGAL GUM, POLYGLYCERYL-3 STEARATE, CERA CARNAUBA*, HYDROGENATED LECITHIN, GLYCERYL CAPRYLATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, p-ANISIC ACID, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, SODIUM HYDROXIDE, LIMONENE, TOCOPHEROL, PARFUM, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, CITRAL, LINALOOL, CI 77499

Natural Kajal Black – pris ca 44 kr
Min kommentar: En bra kajalpenna att använda både för eyeliner och även för vattenlinjen (inliner). Mjuk att applicera, färgrik och stannar på plats.
Samma som vid mascaran; helt godkänd kajal.

Ingredienser (INCI): HYDROGENATED JOJOBA OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MICA, LIMNANTHES ALBA SEED OIL, HYDROGENATED COTTONSEED OIL, MANGIFERA INDICA SEED OIL, CANDELILLA CERA, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, GLYCERYL CAPRYLATE, COPERNICIA CERIFERA CERA, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CI 77499

3 tankar på “Benecos 'budget' mascara – recension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.