16 april 2024

Mjukgörande från Nea of Sweden – recension

Nea of Sweden Face & Body Cream – 20 ml pris ca 139 kr Bodystore

”Varm och söt vanilj och lavendeldoft. Har en upplyftande men samtidigt lugnande verkan. Passar de flesta hudtyper. Shea och mangosmör hjälper huden behålla fuktighet och smidigheten. Tistelolja tillför linolsyra som behövs för att motverka torr och rynkig hy. Mild och närande avocadoolja med mycket vitaminer. Squalane verkar fuktighetsbevarande och uppmjukande. Morotsextraktet innehåller naturligt karotin och a-vitamin. Ger lyster och stärker huden.Rosmarin antioxidant stimulerar huden . BMV Bra Människo Val® 100% NATURLIG 80% EKO”
 

Min kommentar: Eftersom den här krämen är helt utan vatten är den enormt koncentrerad. Mycket mjukgörande. Konsistensen är som smör. Använd alltid spatel när du tar upp kräm ur en burk. Krämen smälter när den kommer i kontakt med huden och känns otroligt mjuk att smörja in. Även om den mer känns som ett kroppssmör, så lämnar den inte huden oljig utan mjuk och len.

Passar bäst på torra hudpartier. Krämen är dryg eftersom den är så koncentrerad. Kan användas till hela kroppen. Perfekt för super torra händer och framför allt nagelband.

Mild vanlijdoft.

Ingredienser/INCI: Butyrospermum parkii (sheasmör), magnifera Indica l (mangosmör), carthamus tinctorius (tistelolja), persea gratissima (avocadoolja), squalane (squalane), glycerine (glycerin), cera alba (bivax), morotsextrakt i jojobaolja (daucus carrota sativa root extract, simmondsia chinensis), rosmarinus officinalis (rosmarin antioxidant) samt vanilla planifolia (naturligt vaniljolja), citrus reticulata (mandarinolja), lavandula angustifolia (lavendelolja), #eugenol, #limonene, #geraniol, #linalool, #coumarin

# = naturliga ämnen som finns i eteriska oljor som känsliga personer kan reagera på.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.