16 april 2024

Earth Friendly Baby

Doftfri Babyolja från Earth Friendly Baby baserad på solros- och sesamolja samt sheasmör. Innehåller bara ekologiska, certifierade och naturliga ingredienser.

Min kommentar: Glasflaska är ett plus, skruvkork men sedan ingen insats utan bara en alldeles för stor öppning på flaskan gör att det oftast kommer alldeles för mycket på en gång. Själva oljan är dock jätte skön. Lite mjölkig till färgen pga av sheasmör. Helt luktfri är den inte, men det är dock den (milda) naturliga doften från sesam- och mandelolja som träder fram. Känns lite lyxig på huden, mer som ett smör än olja. Skön att massera in på hela kroppen efter dusch. Bra till att applicera på torra fläckar även i ansiktet.
Passar min hud mycket bra då den har väldigt lätt för att helt plötsligt blossa upp med torra fläckar och/eller hudutslag. Mjukgörande, len och mild mot den känsliga huden.

Ingredienser/INCI: *Helianthus Annuus (solros), *Prunus Amygdalus Dulcis (sötmandel), Sesamum Indicum (sesam), Butyrosperum Parkii (Shea), Tocopherol (vitamin E).

Pris: ca 79 kr/100 ml (babybegreen)

foto: Jeanette Gustafsson

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.