1 mars 2024

Effektiv ingrediens i naturlig deodorant

För att uppnå en lika effektiv effekt på naturliga deodoranter jämför med de som innehåller konstgjorda/kemiska ämnen är Potassium alum en ingrediens som visat sig vara mest effektiv. En naturligt förekommande mineral.

Potassium alum är en naturlig deodorant ingrediens som ger effektivt skydd mot svettlukt, och anses ge likvärdig effekt som syntetiska aktiva ingredienser. Potassium alum absorberas inte genom huden, till skillnad från de aluminiumsalter som annars är vanliga i deodoranter. 

Potassium alum är en kristalliserad mineral. I dess råa (bas) form påminner de om kvarts eftersom den är färglös genomskinlig kristall som formas i kluster. De används till kristall deo stenar samt ofta i pulver form. I pulver form ges möjlighet till formulera en mängd produkter som har naturligt lukt-skydd, som t ex tvålar, lotioner och kroppssprayer.

Det mest idealiska är mikroniserade Potassium alum, pga att pulvret är så fint att det löses upp i vätskor. Potassium alum pulver tillkommer genom krossning, malning av de naturlig utvunna mineral kristallerna.

Fördelar

Potassium alum, när den används i dess rena tillstånd, ger ett 24 timmar luktskydd genom sin hämmande effekt på bakterier.
Den är allergivänlig, och innehåller inte ingredienser som parabener eller aluminium chlorohydrate. Ytterligare en fördel är att när deodoranten appliceras på huden är den helt osynlig och lämnar inga ränder eller rester..

Potassium alum kan dessutom fungerar som en aftershave. Den har en sammandragande och antiseptisk effekt som även stoppar de små blödningar som kan uppkomma vid rakning. En föga känd hemlighet är Potassium alum även kan förebygga eventuella raknings-bölder (= inåtväxta hårstrån) samt även hjälpa till att behandla finnar.

Natural Cosmetics News

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.