5 mars 2024

Färgade håret – kämpar nu för sitt liv

Ni har säkert inte missat artikeln i Expressen om Julie McCabe,  som nu kämpar för sitt liv, även Aftonbladets artikel Färgade sitt hår – då föll hon i koma.

I Expressens artikel framgår lite mer om vad som anses orsakat den aggressiva allergichock kvinnan fick. Jag läste även artikeln hos The Healthy Beauty Project.

Hon drabbades alltså av en kraftig allergireaktion efter att ha färgat sitt hår. Trots att hon tidigare använt  sig av samma märke och inte påvisat några överkänslighetstecken tidigare.  Denna gång drabbades hon av kraftig andnöd vilket i sin tur ledde till att hjärtat belastades så pass mycket, även om andning & hjärta kom igång så blev det bestående men efter andningsuppehållet så att hon föll i koma. Den prognos läkarna ger är inte ljus, bara få procent chans att hon kommer att överleva.

Det kraftigt allergiframkallande ämnet som det pratas om här är PPD, Parafenylendiamin,eller det närbesläktade PTD, Paratoluendiamin. Det är ämnen som finns i många märken inte bara detta som denna kvinna använde.

PPD är den ingrediens som ändrar färg på håret, för att sänka den ”dos” i hårfärgningsmedel skulle också slutresultatet blir sämre för användarna.

Dags att tänka om kanske?

africa / FreeDigitalPhotos.net

bild: africa / FreeDigitalPhotos.net

Share some blog love

En tanke på “Färgade håret – kämpar nu för sitt liv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.