16 april 2024

Flytande foundation och concealer

Från Lavera Naturkosmetik make-up serie Trend Sensitiv kommer den här flytande foundation och flytande concealern. Båda två certifierade av NaTrue som ’Natural Cosmetics with Organic ingredients’ samt är Vegan märkt.

Natural Liquid Foundation har en bra doseringspump, som gör det lätt att själv påverka mängden av foundation genom att anpassa trycket på pumpen. Ett lätt tryck ger liten mängd, trycker du ner mer så får du större mängd, ett fullt tryck ger dock en lagom klick som räcker till hela ansiktet ( och halsen). Appliceras lättast med en svamp eller foundation pensel men fungerar och att använda fingrarna. Använd lätta rörelse vid appliceringen så får huden en fin yta. Ger en lätt till medium matt täckning.

Foundation är mycket fuktighetsbevarande och passar väldigt bra till torr hy. Har man tendens till lite oljigare hy bör man som avslutning fixera med ett puder. Doft med inslag av dov blommig karaktär, inte allt för påtaglig doft tycker i alla fall jag som oftast väljer helt doftria varianter. Jag valde nyansen porcelain01 vilken är den ljusaste men har man en väldigt ljus hudton är nog denna lite för mörk. Det är synd att den inte finns i riktigt ljus nyans eftersom foundation i sig själv är väldigt fuktighetsbevarande och tolereras bra av min (knepiga) hud. För mig passar den här nyansen bra, men jag har direkt inte den ljusaste hudtonen i mig själv.

Lavera Trend Sensitiv Natural Liquid Foundation – 30 ml pris ca 189 kr

Ingredients CTFA/INCI: Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Alcohol*, Myristyl Myristate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Cetyl Alcohol, Silica, Tricaprylin, Glyceryl Stearate Citrate, Glucose Glutamate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Hydrogenated Lecithin, Dehydroxanthan Gum, Microcrystalline Cellulose, Hydrogenated Palm Glycerides, Algin, Xanthan Gum, Argania Spinosa Kernel Oil*, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil) , Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Lecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lysolecithin, Tocopherol, Algae, Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract, Magnesium Gluconate, Maltose, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, [+/- Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77499)]
*ingredients from certified organic agriculture ** natural essential oils

Concealern är flytande i hylsa som påminner om läppglans och har en skumapplikator. Lätt att applicera med att dutta ut lite där man vilja dölja lite extra. Väldigt fuktighetsbevarande och mjuk att använda. Lättast är att applicera i ansiktet med skumapplikatorn och sedan dutta in det i huden med fingertopparna eller svamp. Ger lätt till medium täckning. Light01 (den ljusaste) är den som passar bäst till foundation nyansen porcelain01. Doften är den samma som på foundation.

Lavera Trend Sensitiv Natural Concealer – 6,5 ml pris ca 155 kr

Ingredients CTFA/INCI: Water (Aqua), Alcohol*, Myristyl Myristate , Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Silica, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tricaprylin, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Microcrystalline Cellulose, Dehydroxanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Algin, Argania Spinosa Kernel Oil*, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Tocopherol, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil), Lysolecithin, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Helianthus Annuus Seed Oil, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, [+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499), Tin Oxide (CI 77861)]
* ingredients from certified organic agriculture ** natural essential oils

Lavera Naturkosmetik hittar du här: Återförsäljare

Share some blog love

En tanke på “Flytande foundation och concealer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.