28 maj 2024

Har ni testat brun mascara?

Den har fått mycket bra recensioner. Jag har dock inte testat den förrän nu. Passade på när den var på nedsatt pris hos eleven. Just när det kommer till naturliga/eko mascara är det svårt att hitta en som motsvarar en ”vanlig” (=icke naturlig). Det svider lite att lägga ner en större summa (200 och uppåt) på en mascara som kanske inte alls passar just mig. Men här blev det jackpott! Tack vare elevens erbjudande klickade jag hem en Lotus Pure Organic Mascara =)

Jag gillar allt med den! Själva hylsan, borsten, den är lätt att arbeta med, sitter på plats, ger fylliga och långa fransar, håller ögonfransarna mjuka och är dessutom lätt att tvätta bort. Irriterar inte ögonen det minsta, doftar inte speciellt mycket. Innehåller bl a ekologiskt kaffeextrakt med rosprotein och solrosolja. Dessutom finns den ju nu i brunt!

Jag brukar normalt välja svart mascara, tidigare med ’vanlig’ mascara använde jag gärna brun/svart. Det kan ibland vara svårt att hitta brun mascara som har den ”rätta” bruna nyansen. Lotus Pure Organic Mascara Brown har en perfekt brun nyans. Inte för ljus och inte jätte mörk utan ger ett mjukare intryck än svart mascara, men mycket pigmentrik så att fransarna blir markerade.

Så jag kan varmt rekommendera Lotus Pure Organic Mascara och var inte rädd för att testa den bruna nyansen! Den är skitsnygg! Jag kommer definitivt att köpa den här mascaran igen.

Lotus Pure Organic Mascara -9 g pris ca 225 kr *just-nu-pris hos eleven :145 kr*

Ingredienser/INCI (Brown): Water (Aqua), Organic Chamomile (Matricaria Recutita)(1),Beeswax (Cera Alba)(1),Carnuba Wax (Copernicia Cerifera), Coffee Powderi(Coffea Arabica)(1), Rice Extract (Oryza Sativa)(1),Sunflower Seed Oil(Helianthus Annuus)(1), Corn Starch (Zea Mays)(1),Shellac, Lemon Peel Extract (Citrus Medica Limonum)(1), Grapefruit SeedExtract (Citrus Grandis)(1),Lemon Peel Extract.
//(1) Certified Organic.

USDA certifierad

5 tankar på “Har ni testat brun mascara?

  1. Oh, vad bra, jag som precis fått slut på all mascara och måste fylla på förrådet. Tycker precis som du, det gör ont i plånboken att välja naturlig mascara som kanske inte håller måttet – men denna måste jag testa!

  2. Lotus mascara är min favorit! 🙂
    Bruna mascaror passar bäst till vardags tycker jag. Det blir inte det där intensiva intrycket som det lätt kan bli med svarta mascaror.

  3. Hej!
    Det ser ju bra ut när det gäller ingredienserna, men vet du om den är fri från nickel och krom?
    Jag har läst att man tydligen inte behöver ange om en mascara innehåller dessa. Vet du om det stämmer? Jag köpte dr.Hauschkas mascara för ett tag sedan, eftersom jag gillar deras produkter, men jag blev så besviken på den för efter ett tag började den att klia rejält. Såg sen att den har varit med i en test och att den (och många andra) innehöll alldeles för höga halter av nickel. Konstigt att man har det i en mascara som ska vara ”snäll”!? Nickelallergi är ju en av de vanligaste allergierna och det var nog därför den kliade på mig.

  4. Jag använder också denna mascaran och tycker om den jättemycket! Den är lätt att använda, jag älskar borsten, fransarna blir snygga, klumpar sig inte och dessutom tycker jag att den håller bra under dagen. Mitt ex är dock svart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.