5 december 2023

Ekorondeller – riktiga höjdare!

Bomullspads för att ta bort ögonmakeup är nog bland det vanligaste som används. Enkelt och lätt eftersom man kastar dem efter varje användning. Kan vara bra att ha vid t ex resor eller speciella tillfällen men ekorondeller är något som definitivt är mycket vänligare mot både miljö, hud och plånboken i längden.

Ekorondellerna är gjorda av ekologiskt material, bambuvelour, ekobomull & bambufrotté samt är handfärgade med giftfria färger. De finns i olika färger och är 11 cm i diameter.
Den färgade sidan på rondellen är lite fluffigare och den vita sidan mer plan.

Båda mjuka och behagliga. Jag brukar använda den vita sidan till att ta bort ögonmakeup och sedan den fluffigare sidan till hela ansiktet. Efter jag är klar så rengör jag den med tvål och vatten. Fasttvål fungerar bäst. De kan sedan tvättas i upp till 60 grader.

Jag tycker även att de här rondellerna är super praktiska att ha med sig om man ska sova borta, speciellt för att man slipper smutsa ner vännernas handdukar med rester av makeup 😉 då man har med sig sin egen lilla ansiktshandduk, som dessutom är lätt att göra ren efter varje tvätt. Torkar snabbt, så till morgonen är det bara att stoppa ner den i resenecessären igen =)

Share some blog love

4 tankar på “Ekorondeller – riktiga höjdare!

    1. Mascara och övrig makeup går lätt bort med tvål och varmt vatten från rondellen. Rondellerna på den översta bilden har jag använt och tvättat (med tvål&vatten) många gånger och som synes finns inga spår av mascara =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.