26 maj 2024

Ett mycket bra budget märke

Tyska budget märken Benecos Naturkosmetik har faktiskt förvånansvärt bra produkter om man ser till innehåll, kvalité och pris. Jag har tidigare testat mascara och kajal från samma märke och var mycket nöjd.

Nu har jag även testat Benecos Natural Mineral Powder och är liksom med mascaran & kajalen mycket nöjd. En mycket prisvärd budgetprodukt som håller sig inom en bra ram när det kommer till innehållet. Naturligtvis är det så att ju mindre och renare innehåll desto bättre men efter att ha testat deras mineral powder så tycker jag att denna budget produkt är helt godkänd med ett VG inom budgetkategorien.

Jag valde nyansen medium beige, vilken oftast är den nyansen jag brukar ha på mineralfoundations. Bilden nedan ger en ganska bra uppfattning om hur färgen ser ut.

Den blir dock en aning ljusare på huden. Mjuk och lätt att applicera, som alltid med mineral makeup i puderform gäller det att börja med lite och sedan successivt arbete fram till den täckning man känner sig nöjd med. Benecos Mineral Powder är inte direkt heltäckande men gott och väl ger den en lätt till medium täckning. Den innehåller kaolin vilket kan ha en liten uttorkande effekt, men jag upplever inte att den torkar ut allt för mycket.

Benecos Mineral Powder – 10 g

INCI: MICA, ZEA MAYS STARCH*, KAOLIN, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, GLYCERYL CAPRILATE, LEVULINIC ACID, p-ANISIC ACID, SODIUM LEVULINATE, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCERIN, AQUA, ORYZA SATIVA HULL POWDER, BAMBUSA ARUNDINACAEA STEM POWDER, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77007
* aus kontrolliert biologischem Anbau

2 tankar på “Ett mycket bra budget märke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.