26 maj 2024

Bra ansiktskräm i budgetklass

Jag har använt den här ansiktskrämen både på morgonen och till kvällen. Den har en liten krämig konsistens och är lätt att applicera och smörja in ansikte och hals med. Ger huden mycket fukt, har en lugnade effekt och håller huden smidig. En ansiktskräm för normal hy men som även faktiskt passar min hy som är känslig och halvtorr. Krämen innehåller bl a jojobaolja och aloe vera vilka båda är läkande och välgörande. Doften är mild intill obefintlig.

En mycket bra ansiktskräm i budgetklassen.

Marilou BIO Day Cream30 ml ca 79 kr 

Ingredienser: Aqua (water), aloe barbadensis leaf juice*, simmondsia chinensis seed oil (jojoba seed oil)*, glycerin coco-caprylate/caprate, caprylic/capric triglyceride, glyceryl stearate citrate, cetearyl alcohol, oleic/linoleic/linolenic polyglycerides, butyrospermum parkii (shea butter)*, cera alba (beeswax), tocopherol, parfum (fragrance), xanthan gum, sodium hydroxide, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, linalool, citronellol.
*ingrédients issus del’Agriculture Biologique
CosmeBio certifierade

2 tankar på “Bra ansiktskräm i budgetklass

 1. Nu kollade jag bara upp ETT av ämnena som fanns i INCI på ansiktskrämen…. och det var Linalool och det är ett parfymämne som är allergiframkallande….
  Inte så värst ekologiskt kan jag tycka!

  Tyvärr så räcker det ju nuför tiden med att produkten innehåller 1 helt ekologisk del för att få kalla sig Ekologisk….

  Ha en bra helg!

  1. Hej =) Tack för din kommentar.
   Bl a Linalol, Limonen, Citral är några av de eteriska oljor som man ofta ser i naturliga och ekologiska produkter. Eftersom de är bland 26 av de mest allergena doftämnena är det lag på att de innehållsdeklareras. Dock kan de framställas naturligt eller syntetiskt. Oavsett är det viktigt att inse att bara för att en produkt är naturlig eller ekologiskt är det inte lika med att den inte kan skapa irritation eller ej kan vara allergiframkallande. Eteriska oljor i sig kan precis som syntetiska dofter skapa irritationer och allergier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.