1 mars 2024

Nytt makeup märke i Sverige

UNE Natural Beauty (uttalas: ’ynn’) lanseras just nu i Sverige på alla Åhléns varuhus och kommer snart även att finnas på Doc Morris Apotek.

UNE Beauty är grundad av Sophie Dugué och ägs av det stora franska Bourjois.

En makeupserie som är skapad med inriktning på naturligt innehåll med respekt för miljön. Alla färger går i en naturlig färgskala som ska passa alla oavsett ens egna färger. Naturliga färger och nyanser som inte inte har för avsikt att dölja och kännas hårt mot huden utan framhäver och ger ett naturligt resultat.

Designen är stilren men med en exklusive ’look’ som gör utseende mer lockande. Med spegel på framsida och en dosa som man skjuter upp som på en del mobiler ger den en smart och smidig hantering. Produkterna är slimmade i designen att de är lätta att ha med sig och även får plats i fickan på jacka eller byxa.

Färgerna är mycket pigmentrika och kan se mycket intensiva ut men fördelen här är (enl mig i alla fall) att när man applicerar så bygger man upp intensiteten på färgen, så till en början är färgen mer diskret vilken sedan arbetas upp till önskad intensitet.

Prisnivån på UNE Beauty ligger från 89 kr – 239 kr. Vilket placeras sig på budget/mellan nivån. Produkterna har högt naturligt innehåll samt även ekologisk innehåll. Består av 23 olika produkter. De flesta av produkterna är certifierade av EcoCert enl deras 2 nivåer. De produkter som inte är certifierade är bl a mascara. Men det viskas om att det händer mer på den fronten till hösten 😉

BB-Cream är något som har dykt upp på den konventionell marknaden. BB = Blemish Balm är ursprungligen från Korea och togs fram för att användas efter laserbehandling för att dölja ärr, vårda, återfukta mm. En multiproudukt. Tyvärr innehåller ofta de flesta konventionella BB produkter syntetiska tillsatser. UNE Beauty har tagit fram BB-Cream Foundation och BB-Cream Concealer som är 100% naturlig. Den finns även som refill.

Min spontana reaktion är att jag tror UNE Beauty kommer att slå riktigt bra. Naturligt innehåll, EcoCert, många nyanser, smarta förpackningar och en bra prisnivå kan vara vad marknaden behöver för att fler ska vilja prova på det naturliga och eko utbudet som faktiskt bara växer.

Jag tycker det ska bli spännande att testa några av produkterna framöver och jag lovar att återkomma med recensioner =)

Själva pressmöte tog plats i en (hyrd) privat lägenhet med otrolig charm. De bjöds på fika, jordgubbar & choklad och senare även en liten buffé med fruktcocktail, wraps och smoothies. Mycket trevlig bemötande och mycket trevligt pressmöte.

Jag träffade även på Kicki från Daisy Beauty, vilket var kul för det var första gången jag träffade henne. Även fina Ivan från Duo4 var där och vi fick en liten pratstund.

(Det är Scandinavian Cosmetics AB som distribuerar UNE Beauty i Sverige)

Share some blog love

En tanke på “Nytt makeup märke i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.