1 mars 2024

Dags att förbereda sig för de bara benen.

Solen tittar fram och byxorna åker av…. nja inte helt byxlösa går vi 😉 men utan strumpbyxor eller långbyxor. Shorts, leggings (i alla längder), korta kjolar/klänningar och ’bara’ ben. Underbart! Äntligen får benen och fossingarna lufta sig ordentligt. Men hur mår de egentligen efter att ha varit instängda under vinterhalvåret?

Nu börjar det bli dag att förbereda benen och fötterna för den stundade säsongen. Så vad ska man då tänka på i första hand? Skrubba, skrubba, skrubba och sedan smörja, smörja, smörja!

På marknaden finns en hel del produkter att välja mellan. Ska jag vara ärlig har jag lite svårt att rekommendera produkter jag inte testat så i det här inlägget kommer det nämnas sådan som jag har egen erfarenhet av och hoppas på att det ger er en liten vägledning.

Tips! Egen variant av skrubb: blanda rismjöl tillsammans med din vanliga duschkräm/alt ansiktrengöring. Kan användas över hela kroppen och i ansiktet.

Fötter: pimpsten (ecopumice)  till att fila bort förhårdnader och död hud. Smörj sedan in med olja eller extra fet kräm.

Benen: torrskrubbning undviker jag, istället använder jag en mild peeling scrub, t ex Body Scrub från Maria Åkerberg som bl a med innehållet av Grapefruktoljan och Rosmarinoljan stimulerar blodcirkulationen och lymfcirkulationen, den har en härlig kryddig doft av kanel.

Avslutas sedan med en härlig body oil, t ex Royal Body Oil som doftar underbart med inslag av patchouli och neuroli.

För den som vill ha en olja som doftar mindre intill ingenting så har bl a Maria Åkerberg en mild barnolja samt att vanlig (kallpressad) ren mandelolja eller jojobaolja också fungerar jätte bra.

För att bibehålla benen från att bli torra och fjälla gäller att tillföra fukt. Så se till att alltid smörja in benen så ofta det behövs. Bodylotions/bodybutters tillför fukt som huden vill ha massor av =)

GLÖM sedan inte att använda solskyddsfaktor på hela kroppen som inte döljs av kläder. Vilken styrka på solskyddet man bör använda är väldigt individuellt beroende på hur soltålig hud man har. Viktigt är dock att inte smörja in allt för tunt lager och alltid se till att smörja in flera gånger under dagen om du vistas mycket i solen.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.