16 april 2024

Möt makeupartisten Iván Valencia

Iván Valencia kommer från Göteborg, men bor numera i Stockholm och är i grunden dansare och musikalartist. Under ca 15 år har Iván parallellt med sitt jobb som musikalartist även arbetat inom makeup/hudvårdsbranschen. Intresse för makeup fanns redan i hans yrke som musikalartist och i de perioder då det var ont om erbjudanden inom musikalbranschen behövde det fyllas ut med annat. Första jobbet blev på Kicks i Göteborg, där han jobbade med alla de olika märkena som Kicks har i sitt sortiment. På den vägen fick han också en bra grund av erfarenhet av bl a kundkontakt.

Iván har även jobbat som makeupartist hos bl a Estée Lauder och Dior. Även om nu Iván redan hade all kunskap och mer därtill inom makeup så erfordras dock att han skulle kunna presentera ett diplom. Så han gick en makeupartist utbildning och fick sitt diplom och kunde därmed presentera sig som diplomerad makeupartist. Hos Estée Lauder och Dior fick han goda kunskaper i bl a säljteknik.

Efter att ha blivit erbjuden huvudroll i en musikal som skulle sättas upp av ett Broadway Team men som sedan dessvärre lades ner, kände Iván att han behövde få lite distans till livet som musikalartist och började fundera på vad han skulle satsa på istället.

Tillsammans med sin vän och kollega Natalie Gilert (dansare & danspedagog), som dessutom har mångårig erfarenhet som massageterapeut, kom de två fram till konceptet för Salong Duo4kombination av kroppsmassage och ansiktsbehandling – unik 4-händig behandling.

I samband med detta letade de efter produkter att användas för dessa behandlingar som skulle harmonisera med Duo4 koncept. Efter att ha arbetat med konventionella produkter tidigare kände Iván att han inte längre ville fortsätta med det bl a pga av dess innehåll. Det blev vändning till naturliga och ekologiska produkter. Valet lutade åt Maria Åkerberg Deepskin Organics produkter (Dermanord). Eftersom Maria Åkerberg är väldigt restriktiv om vilka som får vara återförsäljare av hennes hudvård, skickade således Iván sin CV till Dermanord. Strax därefter blev Iván uppringd av Maria Åkerberg med en förfrågan om han snabbt kunde hoppa in och hålla i en kurs då den ordinarie utbildare hade blivit sjuk. På den vägen påbörjades samarbetet mellan Maria Åkerberg och Iván. Ett samarbete som vuxit och idag är Iván makeupartist hos Maria Åkerberg. Han har medverkat bl a vid olika mässor tillsammans med Maria Åkerberg och även agerar som coach för butiksåterförsäljare. Nu till hösten är det Iván som kommer att hålla i Makeup Workshop för återförsäljare hos Dermanord i Frillesås.

Ni vet väl förresten att det var Iván som inspirerade Maria Åkerberg till att ta fram Foundation Glow!

Naturligtvis så rullar allt på med Duo4 som vanligt. Butiken är öppen Tisdagar: 12-15
Torsdagar: 16-19 då du kan köpa produkter ur Maria Åkerberg Deepskin Organics sortiment.

Duo4 erbjuder en unik 4-händig behandling som bl a ger maximal avkoppling och ökar välbefinnandet. Vad sägs om att under 75 min bli riktigt bortskämd och ompysslad med mjukgörande fotinpackning, helkroppsmassage, skalpmassage och minifacial eller kanske en chokladinpackning som avslutas med att du smörjs in med en lyxiga balm av vit choklad? Läs mer om Duo4s behandlingar på deras hemsida Duo4.se

Share some blog love

2 tankar på “Möt makeupartisten Iván Valencia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.