26 maj 2024

Bra doft-/parfymfri handkräm från Decubal Eco

En handkräm helt utan parfym och färgämnen, som är 99,8 % naturlig och 11 % ekologisk. Innehåller bland annat solrosolja*, mandelolja*, och extrakt från fläderblom*. Den har en fetthalt på 26%. Decubal Ecological Hand Cream är cerfierade av Ecocert samt samt bär symbolen för Nordisk Miljömärkning (Svanen).

Här får man koncentrera sig på att Decubal Ecological är en hudvårdsserie som är helt doftfri, innehåller ingen parfym, eteriska oljor eller färgämnen. En handkräm som har en flytande krämig konsistens,doftar som sagt absolut ingenting (positivt), går bra in i huden och kladdar inte. Lämnar en skyddande hinna. Det gäller dock att man hellre smörjer tunna lager och ofta än att lägga på allt för tjockt lager på en gång. Den tillför händer bra med fukt och känns lugnade på huden. Ett bra och grönare alternativ till övriga sortiment inom apotekens utbud för mjukgörande krämer/lotioner.

Decubal Ecological Hand Cream (Actavis) – 100 ml ca pris 69 kr

Ingredients/INCI:Aqua,Heliantus Annus Hybrid Oil *,Shorea Stenoptera Seed Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol,Glycerin*,Butyrospermum Parkii Butter,Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sambucus Nigra Flower Extrakt*,Tocopherol,Glyceryl Caprylate ,Xantan Gum, Sodium Gluconate, Citric Acid,Potassium Sorbate, Sodium Benzoate,

*ingredients from organic farming

Decubal Ecological finns på vissa apoteket  t ex: Hjärtat, Kronans Droghandel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.