16 april 2024

Granatäpple är poppis just nu

Fylld med c-vitamin, folsyra, antioxidanter som är nyttiga för kroppen och ger huden spänst, lyster samt motverkar åldertecken. Finns i många hälsopreparat, juicer, hudvård och även makeup. Doftar gott gör det också som t ex i  Weledas Granatäpple serie.

Så långt så väl. Så varför har jag då inte skrivit om eller själv använder produkter som innehåller granatäpple? Det beror på att jag vid ett tillfälle råkade ut för en rejäl allergireaktion som fick behandlas med både kortison och antihistamin, så det var inte bara en lite irritation utan vad läkaren misstänkte var en ganska så rejäl allergisk korsreaktion där bl a Granatäpple fanns med.

Jag dissar alltså inte produkter med granatäpplen för någon annan orsak än den att jag inte vill utsätta mig för liknande reaktioner igen och enligt rekommendation från läkaren inte heller bör göra det, för nästa gång kan det kanske bli ännu värre. Allergier finns ju tyvärr mot allt, även sådant som kommer från naturen själv. Medan en del kan njuta av dess goda verkan får en del andra , som jag, hålla koll på att produkterna vi köper inte innehåller just det.

Share some blog love

2 tankar på “Granatäpple är poppis just nu

  1. Hej Mitte,
   Det är alltid jobbigt om man reagerar på en produkt och inte riktigt vet vad det kan vara. En del produkter kan man ju reagera på till en början men att huden sedan vänjer sig men det är ju inte alltid så.

   Det bästa är ju alltid dock att kanske göra ett uppehåll med produkten för att se om obehagen försvinner och eventuellt testa igen vid ett senare tillfälle.

   Oftast när jag reagerar med någon form av irritation brukar det gå över efter ett par dagar genom att undvika intaget/produkten.

   För min del gav inte just den här reaktion med sig trots att jag slutade med produkten utan i stället eskalerade reaktionen. Därav blev den mer ’akut’ än normalt 😉 Det lustiga var att den starka reaktionen kom efter ca en veckas användande.

   Vi reagerar ju alla olika! Men det är alltid att rekommendera att vara försiktig om man märker att huden inte riktigt kommer överens med det man stryker på eller stoppar i sig 😉

   / Jeanette =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.