19 mars 2024

Recension solskydd 2012

Här är de 5 solskyddsprodukter jag använt nu under sommaren 2012. Även om sommaren här hemma har varit lite blandad så när solen varit framme har den dock varit väldigt intensiv och starka strålar har kroppen utsatts för.

Sun Protecting Oil Spray SPF15 från Maria Åkerberg Deepskin Organics –  125 ml

Konsistensen på denna olja är ju inte som en olja som man är van vid utan mer mjölkaktig, vit och relativ lätt. Doftar inte speciellt gott men lite örtigt, doften försvinner ju efter ett tag dock. Den fastnar väldigt lätt i huden och alla veck. Att grunda med en olja eller fuktkräm innan kan underlätta appliceringen av oljan lite. En tunn vit hinna blir det dock kvar på huden. Jag tycker nog att huden blir väldigt torr och stram. Oljan är också väldigt svår att duscha av så att man får bort allt. En duschkräm med lätt skrubb fungerar bäst med för att få bort allt. Jag hade nog hellre sett att det var en pumpdosering istället för spray. Tycker att det far åt alla håll och kanter när man sprayar direkt på huden. Så det blir att spraya i handflatan och sedan applicera på kroppen. Till ansiktet tycker jag att denna sololjan är perfekt att ha under t ex foundation. Då den ger ett bra skydd för utsatta områden som näsan och kinder. Med en foundation ovanpå smälter den mer in i huden och det blir ingen synlig vit hinna.

Sun Protecting SPF 20 från Maria Åkerberg Deepskin Organics – 100 ml

Sollotionen har en lite fylligare konsistens än sololjan ovan men fortfarande mycket lätt och flytande. Doften är den samma som ovan. Den är rätt så svår att applicera in ordentligt och som ovan kan det bra att grunda med en fuktkräm innan. Huden får ett ganska så vitt lager som ger ett litet rosa/vitt lyster. Den är lättare att dosera eftersom den är i tub. Men huden känns även här stram och torr samt att den är svårt att få bort i duschen. Jag tycker även här att sollotionen passar bra att ha som solskydd under t ex foundation.

Sun Protection Lip Balm SPF 8 passionsfrukt från Burt’s Bees – 4,25 g

Känns lite små grynigt när man stryker på läpparna men väl på känns det mjukt. Doftar ljuvligt av passionsfrukt. Håller läpparna smidiga och motverkar att de torkas ut av solen.

Sun Sensitiv Family Spray SPF 15 från Lavera – 125 ml

Morotsfärgad sollotion som doftar helt ok. Innehåller beta-karoten därav färgen. Att spraya direkt mot huden är ingen lyckträff, tycket det stänker även runt om. En pumpdosering hade varit mycket bättre. Sollotionen är lätt att applicera och ger huden en gyllene ton vilket förvillar bort lite av det vita som titandioxid lämnar som spår. Den här sollotionen innehåller även zinkoxid, och därför får den inte säljas i Sverige. Jag accepterar dock den ingrediensen precis som titandioxid så länge det ej är i nanoform.. Relativt lätt att få bort i duschen utan att behöva gnugga för mycket. NaTrue certifierad

Sun Sensitiv Baby & Children Neutral Sun Spray SPF 20 – 125 ml

En helt doftfri sollotion som har en fyllig konsistens. Den är vit till färgen och lite jobbigare att applicera på huden än Laveras Solspray ovan. Den lämnar en tunn vit hinna kvar. Spray i all ära, men jag föredrar pumpdosering. Fördelen med den är sollotionen är att den är helt doft och parfym fri (inga eteriska oljor). Även den här sollotionen innehåller zinkoxid. NaTrue certifierad.

Alla ovanstående solprodukter har givit gott skydd. Jag har varit nöjd med den biten hos samtliga. Favoriten bland dessa blir dock Sun Sensitiv Family Spray SPF 15, från Lavera. Den är lättare att applicera, doftar helt ok och innehåller beta-karoten =)

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.