1 mars 2024

Arnika kroppsolja från Dr Hauschka

Birch Arnica Body Oil (Body Oil Fitness) från Dr Hauschka
– 75 ml

”Vitaliserande och uppfriskande efter fysisk ansträngning”.

Den här arnika oljan från Dr Hauschka har en bas av ekologisk solros och jojobaolja med extrakt av bl a utdrag av björkblad och arnika. Den har en stimulerande verkan på blodcirkulationen och ger värme. Vilket oftast ger en viss lindring vid ansträngda muskler och onda leder. Doften på den här olja är faktiskt mycket mild av mentol och citron. Den mildaste doft jag hitintills upplevt av de Arnika produkter jag tidigare använt. Vilket är positivt =)

Oljan har en gyllene färg och är lättflytande vilket gör den behaglig att massera i huden, lämnar ingen kladdig hinna efter sig. Jag använder den här olja oftast punktvis när muskel/ledvärken gör sig till känna, områden som benen, ryggen, och nacke även armar och händer. Den tar naturligtvis inte bort värken men ger en bra tillfällig lindring tack vare att oljan ökar blodcirkulationen och ger värme. Att t ex använda före/efter träning är den ju ytterst lämplig för naturligtvis.

Flaskan är klassisk i glas med doseringspump i ’guld’. Doseringspumpen kan man lätt säkra genom att vrida lätt på den så att man inte av misstag råkar trycka ut olja. Tummen upp för den här oljan!

Som alltid är det jätte viktigt att testa sig fram om man tål en produkt oavsett om det är naturlig eller ekologisk. Arnika är en ingrediens som ibland kan ge upphov till irritationer.
Jag har tolererat Dr Hauschkas Arnika olja rätt så bra men är alltid lika försiktigt vid applicering och skulle jag märka att huden börja reagera med irritation mer än vad man kan vänta sig så slutar jag naturligtvis. Så är det ju när man har känslighud, rätt var det är dyker det upp något nytt 😉

Innehåll: Solrosolja, utdrag ur björkblad, slåttergubbe(arnica montana), tistel och brännässla, tistelrotsextrakt, jojobaolja, eteriska oljor från växter, senapsfröextrakt.
INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Arnica Montana Flower Extract, Betula Alba Leaf Extract, Urtica Dioica Extract, Arctium Lappa Root Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum, Linalool*, Citral*, Limonene*, Coumarin*, Citronellol*, Geraniol*, Farnesol*, Eugenol*, Brassica Nigra Seed Extract.
* del av naturliga eteriska oljor

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.