28 maj 2024

Keep Glowing ;)

Nu när sommaren är över och hudens mer naturliga solkyssta nyans är borta kan det vara hög tid att byta nyans på foundation. Man är ju lite blekare under höst och vinter halvåret. Under våren och sommaren har jag använt mig av Glow foundation från Maria Åkerberg för att ge den egna sommarhuden en fin lyster. Nu är ju den är foundation så himla dryg och jag har massor kvar. Eftersom hållbarheten är ca 12 mån (om jag inte har helt fel) lär den inte vara så himla fräsch att ställa undan och ta fram igen till våren. Kasta kommer inte på frågan!

Jag gör så här; blandar ut Glow foundation med lite av min fuktighetskräm/balm, vilket ger den en liten ljusare nyans. Det är ganska otroligt hur den här foundation anpassar sig till hudens egna toner. Trots att det nu är ett tag sedan den naturliga sommar färgen försvann så funkar den här foundation fortfarande. Lämnar inga ränder vid hårfästet eller haka/hals.

Makeup som användes på bilden ovan

Glow flytande foundation – Maria Åkerberg
Cover Stick Duo  – Maria Åkerberg
Rouge i färgen Varm Rosa – c/o mineralsmink
Ögonskugga i färgen pärlgrå (vilken ger en underbar mjuk brun nyans) – c/o mineralsmink
Eye Liner Cold Dark Brown – Maria Åkerberg
Mascara Svart – Maria Åkerberg
Lipbalm Cherry – HURRAW.

Vad jag också kommit på när jag testat mig fram är att använda cover sticket lite överallt punktvis. Inte bara under ögonen eller för att dölja små märken, utan även att skapa reflektioner och konturer vid näsan, hakan, kinderna och pannan. Den fungerar även perfekt som primer på ögonlocken.

foto:©gogreenmakeup/jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.