26 maj 2024

Lite mer än vanligt men ändå diskret – makeup

Jag måste ju erkänna att jag inte sminkar mig fullt ut varje dag. Det är många dagar som jag överhuvudtaget inte sminkar mig alls 😉 Det allra viktigaste för mig är den dagliga hudvården. Samt en skyddande foundation. Men det är kul att få sminka ’upp’ sig lite mer än en lättare vardagsmejk. Den här sminkningen blev det inför en släkträff för någon vecka sedan.


 Makeup från: Maria Åkerberg, Nvey Eco, c/o mineralsmink, UNE, Zao och IDUN minerals

Bas

Concealer/primer( till ögonlocken) – Maria Åkerberg Cover Stick
Foundation – Glow från Maria Åkerberg
 Mineralfoundation-  Bas Varmljus ( för att dämpa lite av glow effekten på foundation) från c/o mineralsmink
 Rouge – varm rosa från c/o mineralsmink

 Ögonen

IDUN Styvmorsviol palett (rosa/lila)
Nvey Eco ögonsskugga no 169 (aprikos)
Nvey Eco cakeliner svart
ZAO ögonskugga no 203 (matt darkbrown) har jag använd lite av på ögonbrynen.
Mascaran är UNE Green Pride Volume

Med ögonskuggorna har jag blandat och mixat 😉 börjat med den ljusaste  ur IDUN paletten över hela ögat och som highlighter. Den ljusa rosa/lila blandad med den mellan lila (utan skimmer) från mitten till ytterkanten på undre ögonlocket. Från innerkanten mot mitten på undre ögonlocket applicerade jag Nvey Ecos 169. Sedan blandade jag med en borste bort synliga ’kanter’ så att allt smälte ihop. Cake linern från Nvey Eco är suverän, nu har jag den i svart så den kan jag inte använda på ögonbrynen, men den finns även i mörkbrun. Här har jag använt cake linern lite fuktig för att få till lite mer markerad effekt, jag har använt en eyeliner angeled brush. Till ögonbrynen använde jag  ögonskugga 203 från ZAO och applicerade med en eyeliner (angeled) borste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.