26 maj 2024

Obalans med kliande utslag (acne) på kroppen

Kliande utslag (acne) på rygg/armar, som dessutom tar tid att läka/torka ut? Att använda uttorkade tvål kan många gånger ha motsatt effekt eftersom besvären såsom irriterande klåda oftast beror på att huden blir för uttorkad. Jag lider själv av det och vet hur jobbigt det kan vara.

Jag testade att använda mig av massageoljan Lingonberry från c/o Gerd. Efter regelbunden användning så påskyndades faktiskt läkningen av utslagen som i sin tur gjorde att klådan minskade med det minskade även risken för att klia sönder utslagen. Lingonberry oljan reglerar områden som är i obalans samtidigt som den är mjukgörande för resten av huden. Så den verkar på två sätt: uttorkande där det behövs och för övrigt mjukgörande utan att vara för fet. Eftersom den här oljan inte är starkt uttorkande så kanske det inte ger märkbart resultat vid enstaka applicering men med regelbunden användning så märkte jag ett positivt resultat.

Massageoljans konsistens är lätt och tas snabbt upp av huden utan att den känns kladdig. Oljan innehåller bl a lingonfröolja, avocadoolja, svartpeppar och tistelolja samt har en en svag men frisk doft.

Lingonberry Massage Oil

lingonberry_massageoil_careofgerd

finns i både 50 ml och 300 ml

Inci: Carthamus tinctorius (Tistelolja), Persea gratissima oil, (Avocadoolja), Butyrospermum parkii oil (Sheasmörsolja), Aniba rosaeodora (Rosenträ), Tocopherol (E-vitamin), Piper nigrum (Svartpeppar), Cupressus sempervirens (Cypress), Lingonberry Seed Oil (Lingonfröolja).

2 tankar på “Obalans med kliande utslag (acne) på kroppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.